Un diagnostic de cancer poate...
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Ialomița a făcut propunerea ca municipiul Slobozia să intre în carantină de joi, de la ora 12.00, pentru o perioadă de 14 zile.
Potrivit procedurii, propunerea CJSU Ialomiţa este comunicată Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi, după publicarea ei în Monitorul Oficial, devine activă.
În Slobozia s-a ajuns la o incidenţă a infectărilor de 7,46/1000.
"Vă asigurăm că toate deciziile luate la nivel județean și național au în vedere salvarea de vieți omenești și acum este momentul ca noi toți să fim solidari și să facem sacrificiile necesare pentru ca oamenii dragi nouă să fie în siguranță.", se arată într-o informare a CJSU Ialomiţa.
"În următoarele 14 zile, se intră şi se iese din casă, din localitate, MOTIVAT. Incidenţa ar trebui să scadă. În caz contrar, vor mai fi alte 14 zile.
Situaţia este proastă, în sensul următor. Cifrele sunt foarte mari. Nu am avut altă soluţie, să ştiţi! Pe noi ne-a tras înapoi şi faptul că acolo, la spitalul „suport COVID” din Feteşti, deşi avem Secţie ATI, nu avem medic specialist în ATI.", a precizat Dan Noel, şeful DSP Ialomiţa, potrivit unor surse citate de Antena 3.
Măsurile care vor intra în vigoare de joi, de la ora 12.00 în Slobozia:
Este interzisă intrarea și ieșirea din localitate pe alte căi decât drumurile naționale și județene.
Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate și prevăzute în declarația pe proprie răspundere.
Este permisă deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință și locul desfășurării activității profesionale și înapoi.
Este permisă deplasarea pentru asigurarea de bunuri pentru necesitățile de bază, inclusiv pentru asigurarea necesităților de bunuri în interes profesional
Pentru deplasarea în interes profesional, cetățenii sunt obligați să prezinte personalului autorităților abilitate legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
Pentru deplasarea în interes personal, cetățenii sunt obligați să prezinte personalului autorităților abilitate o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
Declarația pe propria răspundere trebuie să conțină numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/locul activității profesionale, motivul deplasării, data și semnătura.
Este interzisă circulația și formarea de grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleași familii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Un diagnostic de cancer poate...
Ochii căprui, cea mai comună culoare...
Prostata este o glandă mică, de...
Medicul Cătălina Poiană a vorbit...
Adevărul despre sare. Greșeala pe...
Genele lungi și voluminoase au...
Tromboza reprezintă formarea unui...
Acest ceai scade tensiunea arterială...