Slăbit sănătos: alimentele de care să ne ferim. Cori Grămescu: e important să nu bem caloriile

Sunt alimente la care ar trebui să renunți pe caniculă. Foto: Pixabay
Cori Grămescu recomandă să fim atenți cum gătim alimentele atunci când vrem să slăbim.

Pentru cei care vor să dea jos câteva kilograme, Cori Grămescu subliniază că nu e destul să mâncăm alimente sănătoase, ci ar fi bine să fim atenți și la cum le gătim.

”Nu e suficient doar să mâncăm ingrediente care, fiecare luate în parte, sunt sănătoase, ci trebuie să fim atenți și la modul cum sunt gătite respectivele alimente. Atunci când ne dorim să pierdem câteva kilograme trebuie să alegem alimente care sunt cât mai simplu pregătite și cât mai ușor de tranșat ingredientele. Cu alte cuvinte, să ne ferim de preparate care conțin tot felul de sosuri sau ingrediente pe care nu le vedem cu ușurință. Apoi, e important să nu bem caloriile. Smoothie-urile, ciorbele și sucurile sunt greu de estimat caloric și deseori le trecem cu vederea. Nu în ultimul rând, să fim atenți la cantitatea de ulei adăugată la gătire și la modul în care preparăm alimentele. Ar trebui să prioritizăm gătirea prin înăbușire sau la cuptor ori airfryer, la temperaturi moderate. Uneori alegem anumite preparate care par a fi cele mai bune opțiuni pentru a ajunge la greutatea dorită, însă de cele mai multe ori acestea nu fac altceva decât să ne aducă kilograme în plus”, scrie Cori Grămescu pe rețelele sociale.

Alimentele care conțin în general mai multe grăsimi, proteine și carbohidrați încălzesc organismul în timp ce acesta le digeră. Deci, iată care sunt alimentele pe care trebuie să le evităm pentru a ne menține corpul rece și sănătos pe caniculă. Majoritatea alimentelor pe care tindem să le consumăm au capacitatea de a produce căldură în organism, având în vedere că e nevoie de timp ca să fie digerate. Ca să le descompună, sistemul digestiv are nevoie de mai multă energie, proces care produce în continuare căldură – proces numit termogeneză. 

Alimentele în cauză sunt cele care conțin în general mai multe grăsimi, proteine și carbohidrați. Spre exemplu, rădăcinoasele încălzesc organism. Aici sunt incluse legume precum cartoful, morcovul, cartoful dulce și varza. Aceste legume necesită mai multă energie în timpul procesului de digestie provocând căldură în corp. Apoi, consumul de ceapă, praz și usturoi sau piperul negru și ghimbirul generează, de asemenea, căldură în organism. La fel și spanacul, fasolea, cartofii sau broccoli. Fructele cum ar fi mango, mere și portocale sunt considerate alimente calde; consumul excesiv al acestor fructe poate duce la iritarea stomacului. Nutriționiștii spun însă că, chiar dacă anumite alimente produc căldură în organism nu e cazul să renunțăm complet la ele pentru că e caniculă, ci doar să le consumăm mai rar și în cantități mai mici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel