La vârsta a doua, prevenția...
Slăbit, dietă? Cum dăm jos kilogramele nedorite? Un rol important îl au alimentele pe care le consumăm, somnul, dar și mișcarea. Cei de la medicinenet.com au realizat o listă cu câteva ponturi care vă pot ajuta.
Iată câteva:
1. Mâncați mai multe fibre – legume cu frunze verzi, cereale integrale, nucile și fasolea sunt bune pentru a scăpa de grăsimea viscerală, periculoasă deoarece se înfășoară în jurul organele importante ca ficat, pancreas, rinichi.
2. Uitați de ideea că există „super-alimente" care ard grăsimea viscerală. Căutați modalități de a vă îmbunătăți obiceiurile alimentare și de a fi activi zilnic. Gândiți-vă cum arată săptămâna voastră și unde puteți face schimbări.
3. Alegeți ce grăsimi consumați - limitați grăsimile saturate din alimentele de origine animală, ulei de nucă de cocos, ulei de palmier și lapte integral. Citiți etichetele nutriționale pentru a vedea cât de multe calorii și cât de multă grăsime este într-o porție. Căutați grăsimi care sunt mai bune pentru corp ca acelea de la somon, ton și macrou, bogate în omega-3.
4. Somnul - mai puțin de 5 ore poate înseamna mai multă grăsime; mai mult de 8 ore – la fel; varianta bună ar fi undeva între 6 și 8 ore.
5. Păstrați calmul - stresul vă face să mâncați mai multă grăsime și zahăr și să se declanșeze cortizolul, hormonul de stres; tot stresul vă poate face să dormiți mai puțin, să faceți mai puțin sport și să beți mai mult alcool - care poate adăuga și grăsime de burtă. Ca să fiți calmi meditați, ascultați muzica preferată sau găsiți alte modalități sănătoase care vă ajută să vă relaxați.
6. Ridicați greutăți – un studiu demonstrează că bărbații sănătoși de vârstă mijlocie care au ridicat zilnic greutăți, timp de 20 de minute, au avut mai puține grăsimi abdominale decât cei care au făcut aerobic. Ridicarea de greutăți se recomandă și femeilor, nu le face voluminoase. Asta pe lângă exerciții cardio.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...