Slăbire: Activități care te ajută să arzi calorii, dacă nu-ți place sportul

Slabire: poți arde calorii dacă speli mașina cu propria mână
Slăbire fără mers la sală sau orice fel de sport? Da, se poate, dacă faci anumite activități în jurul casei. Iată care:

Slăbire: Urăști să te mergi la sală? Sunt anumite activități în jurul casei sau în curte care vă pot ajuta să ardeți calorii, să să vă stimulați metabolismul și să slăbiți fără să faceți sport.

Aranjatul lucrurilor arde caloriile

Termogeneza activității non-exercițiu, sau NEAT, include energia pe care o ardeți făcând orice, cu excepția somnului, a mâncării sau a exercițiilor fizice. Aranjatul lucrurilor în casă sau prin curte vă poate stimula metabolismul și vă poate ajuta să vă gestionați greutatea.

Aspiratorul, covoarele și pardoselile

Folosirea aspiratorului în fiecare cameră din casă consumă calorii serioase. Aspirarea timp de 30 de minute, elimină 99 de calorii dacă ai 55 de kilograme, 124 de calorii dacă ai 68 de kilograme și 166 de calorii dacă ai 90,7 kilograme. Efectuați mișcări de dans sau fandări în timp ce apăsați pe brațul aspiratorului, pentru a consuma mai multe calorii.

Tunsul gazonului

Folosirea unei coase fie ea și electrică, dar nu unei mașini de tuns iarba, e un antrenament decent. Tăierea gazonului timp de 30 de minute folosește aproximativ 135 de calorii pentru o persoană de 57 de kilograme și 200 de calorii pentru o persoană de 84 de kilograme. O mașină de tuns iarba veche, fără motor, necesită cu 30 până la 40 de calorii mai mult pe jumătate de oră.

Spălatul mașinii

Dacă vreți să ardeți calorii, spălați singuri mașina. Umpleți o găleată cu apă cu săpun și frecați exteriorul și ferestrele minuțios, pentru a transpira bine. Spălarea mașinii cu mâna timp de 30 de minute arde 135 de calorii dacă cântărești 56,6 de kilograme și 200 de calorii dacă cântărești 84 de kilograme.

Făcutul patului

Dacă aveți mai multe dormitoare în casă, nu le lăsați să rămână nearanjate. Schimbarea lenjeriei consumă o cantitate de energie. Scoaterea așternuturilor și schimbarea lor – adică făcutul patului - timp de 30 de minute consumă 187 de calorii dacă cântărești 56,6 kilograme și 300 de calorii, dacă cântărești 90,7 kilograme.

Jucatul cu copiii

Un antrenament distractiv în familie este bun pentru corp și spirit. Chiar dacă vă jucați puțin, 30 de minute de joc ard 120 de calorii dacă cântărești 56,6 kilograme și 178 de calorii dacă cântărești 90,7 kilograme. Încercați să vă folosiți forța mai mult și veți consuma cu 30 sau mai multe calorii în plus pentru fiecare sesiune de joacă.

Strângeți frunzele uscate

Este gazonul împânzit de frunze uscate căzute sau crăci rupte? Pune-ți mâna pe greblă! O jumătate de oră de curățat gazonul consumă până la 120 de calorii dacă cântărești 56,6 kg și 178 de calorii dacă cântărești 90,7 kg. Băgați frunzele și crăcile în saci pe care să-i duceți apoi la gunoi și veți dubla numărul caloriilor consumate.

Curățați după o masă

Toată lumea adoră să mănânce o masă gătită acasă, dar dacă te întinzi de canapea imediat după, vei pierde un antrenament minunat. 30 de minute de spălare a farfuriilor, a mesei, cratițe și oale cu mâna și curățarea bucătăriei cu intensitate moderată vă scapă de 187 de calorii dacă cântăriți 56,6 kilograme și de 300 de calorii la o greutate de 90,7 kilograme.

Curățați jgheaburile

Da, este mai ușor să angajezi pe cineva care să urce pe o scară și pentru a curăța gunoiul adunat în jgheaburile de ploaie de la streașină. Dar dacă faci această corvoadă singur, ai putea arde aproximativ 150 de calorii în 30 de minute dacă cântărești 56,6 kilograme și 222 de calorii dacă cântărești 90,7 kilograme. Instalați obloane noi și veți dubla aceste numere.

Plimbatul câinelui

Patrupedul favorit e bun partener de plimbare. În 30 de minute la doar 6,4 km pe oră, consumă 135 de calorii dacă ai 56,6 kilograme și 200 de calorii dacă ai 90,7 kilograme. Dacă urcați la 7,5 k pe oră, veți arde 150 de calorii la 56,6 kilograme și 222 calorii la 90,7 kilograme.

Intrați în grădină

Doar 30 de minute de smuls buruieni consumă 139 de calorii pentru o persoană de 56,6 kilograme și 205 de calorii pentru o persoană de 90,7 kilograme. Plantează câțiva copaci pentru mai multe exerciții fizice: arde 135 de calorii dacă ai 56,6 kilograme și 200 de calorii dacă ai 90,7 kilograme. Grădinăritul este, de asemenea, un mod minunat de a consolida și construi mușchii.

De unde știi că ai succes?

De unde știi dacă treburile casnice îți oferă într-adevăr un antrenament? Arderea mai multor calorii făcând orice activitate într-un ritm rapid pentru a-ți face inima să pompeze mai repede sângele și să te facă să respiri mai greu e răspunsul. Dacă nu transpiri, nu respiri greu și nu obosești, n-ai rezolvat nimic, arată experții de la WebMD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel