Singura situație în care dușul poate fi periculos pentru sănătate. Medicul Sorin Băilă, avertisment

Foto Pexels
EXCLUSIV
Nu doar sedentarismul, obezitatea și lipsa hidratării fac rău picioarelor, ci și dușurile fierbinți, a avertizat medicul Sorin Băilă, într-un interviu acordat DC Medical și DC News.

„Sunt unele comportamente mai puțin sănătoase, cum ar fi preferința de a face dușuri fierbinți sau a merge la saună. Aceste lucruri afectează sănătatea pentru că se produce vasodilatația. Orice factor care slăbește peretele venos sau aparatul valvular nu face decât să dilate venele, să le facă mai disfuncționale, volumul de sânge stagnat să fie cât mai mare”, a declarat dr Sorin Băilă, medic primar chirurg în Institutul de Chirurgie Cardiovasculară „CC Iliescu” din București, șeful secției de CHIRURGIE VASCULARĂ, doctor în științe medicale.

„Obezitatea este un factor de risc pentru varice. Am văzut pacienți cu insuficiență venoasă cronică severă până în stadiul final de ulcer de gambă, ulcere impresionante, voluminoase de gambă. Prin scanarea morfologică și funcțională a sistemului venos, venele erau perfect normale. Obezitatea este una dintre marile probleme de sănătate  - vorbim despre o mare problemă pentru boala venoasă cronică, pentru boala varicoasă, dar și o mare problemă pentru boala cardiovasculară”, a mai spus, în cadrul interviului, Sorin Băilă.

Este demonstrat că un descendent din doi părinți cu boală varicoasă are o probabilitate până la 80-85% să facă varice. Aceasta scade până la 25% dacă doar unul dintre părinți este varicos (dacă vorbim de bărbați). Dacă este de sex feminin, procentul poate să ajungă până la 62%. Femeile sunt mult mai expuse bolii decât bărbații”, a mai precizat medicul Sorin Băilă.

 

 

Citește pe DC Medical - Obezitatea provoacă, în mod direct, boli de rinichi. STUDIU

 

Un studiu condus de cercetătorii de la Universitatea din Manchester și Universitatea Manchester NHS Foundation Trust (MFT) a demonstrat că obezitatea provoacă un risc crescut de apariție de boli la rinichi. Asta înseamnă că dacă prevenim obezitatea putem reduce incidența bolilor renale în rândul populației, arată cercetătorii. 

Folosind date de la aproximativ 300.000 de participanți din baza de date Biobank din Marea Britanie – una dintre cele mai mari baze de date biomedicale din lume și un uriaș studiu de asociere la nivelul genomului – echipa de cercetători a extras informații despre cele mai comune două măsuri de obezitate: indicele de masă corporală (IMC) și circumferința taliei -, dar și diferite măsuri ale funcției renale. Mai multe, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel