Sindromul Stockholm, cauze și simptome

Agresiune FOTO: pixabay
Cercetătorii și criminologii nu înțeleg încă pe deplin sindromul Stockholm.

Experții consideră că sindromul Stockholm se poate dezvolta când răpitorul își tratează uman victimele, există o interacțiune față în față între victimă și agresor.

Ca simptome, sindromul Stockholm se poate manifesta în mai multe moduri, inclusiv atunci când victimele: percep bunătatea sau compasiunea de la cel care le captează sau abuzează și dezvoltă sentimente pozitive față de agresor sau agresori, adoptă aceleași obiective și idei despre lume, refuză să-și părăsească agresorii și au percepții negative față de poliție, familie, prieteni și oricine altcineva care ar putea încerca să-i ajute.

Experții au legat acest sindrom de alte fenomene psihologice asociate abuzului - legarea traumei, sindromul persoanelor bătute, neputință, potrivit medicalnewstoday.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel