Sindromul ovarului polichistic: efectul pe care îl are banalul ceai de mentă
09 ian 2022, 17:03

Sindromul ovarului polichistic
Ceaiu de mentă, atât de popular și frecvent consumat, poate avea efecte nebănuite în cazul persoanelor care suferă de sindromul ovarului polichistic.

Sindromul ovarului polichistic (PCOS) este o afecțiune care afectează un număr mare de femei la nivel global. În timp ce unele femei se confruntă cu menstruații neregulate ca urmare a acestei tulburări ale stilului de viață, altele se luptă cu acneea hormonală, sau chiar să slăbească. Medicii au recomandat modificări ale stilului de viață, cum ar fi o dietă îmbunătățită și exerciții fizice pentru a gestiona sindroul ovarului polichistic pe termen lung. Cu toate acestea, există și alte aspecte care decurg din afecțiune, cum ar fi hirsutismul sau creșterea excesivă a părului facial, care pot fi o supărare pentru multe femei chiar dacă își modifică stilul de viață.

Cum reduci efectele

Din fericire, există câteva modalități de a reduce intensitatea acneei hormonale și a hirsutismului la persoanele care se luptă cu sindromul ovarului polochistic. Ceaiul de mentă este considerat a fi un ajutor viabil în reducerea apariției acneei hormonale și în reducerea creșterii părului facial. În principal, face acest lucru prin echilibrarea nivelurilor în creștere de testosteron prezente în organismul celor care au sindromul ovarului polichistic.

Cum poate echilibra hormonii, acest ceai

În mod convențional, testosteronul este prezent atât la bărbați, cât și la femei. Cu toate acestea, la femei, este generat de ovare, celule adipoase și glandele suprarenale. Inutil să spunem că acest androgen are un rol de jucat în funcția de reproducere. Acestea fiind spuse, atunci când există o creștere anormală a nivelului de testosteron în corpul unei femei, ea tinde să aibă pielea grasă și acnee. Există, de asemenea, cazuri de hirsutism și o creștere a nivelului glicemiei care, în cele din urmă, îi afectează negativ ciclul menstrual.

Deși ce ceaiul de mentă nu poate vindeca sindromul ovarului polichistic de la sine, are elemente anti-androgeni care reglează nivelurile ridicate de testosteron din organism.

Beneficiile ceaiului de mentă

Medicii cred că persoanele care au un nivel în creștere de androgeni și care au sindromul ovarului polichistic pot beneficia de acest ceai.

Ceaiul de mentă este consumat în principal datorită faptului că are o abundență de antioxidanți.

Nu numai că poate ajuta digestia, dar poate și remedia indigestia ușoară.

Se spune că reduce balonarea.

Este folosit în mod obișnuit ca remediu la domiciliu pentru cei care suferă de greață sau gaze după o masă copioasă.

În plus, să beți zilnic două căni de ceai de mentă proaspăt preparată vă poate stimula funcția cerebrală și vă poate îmbunătăți memoria.

De asemenea, tinde să atenueze stresul și să reducă sentimentele de anxietate la indivizi.

Atenție, însă, la exces. Ceaiul de mentă poate produce constipație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?