Sindicatele Medicilor, mesaj pentru protestatari: Fără medicii numiți azi „criminali” situația ar fi fost cu adevărat tragică!

Medici și pacienți COVID-19. Foto: Sindicatul Promedica / Facebook
Sindicatul Promedica, alături de USMR Alianța Medicilor și Federația Hipocrat au un mesaj pentru protestatarii care urlă „criminalii” în poarta spitalelor COVID-19. 

„Medicii și pacienții trebuie să fie mai uniți ca oricând!

- Oamenii au ajuns să protesteze și în fața spitalelor. Este multă dezorientare, descurajare, lipsă de încredere și comunicare. Înțelegem reacțiile de disperare ale celor afectați economic, social, moral în toată această perioadă, însă, fără medicii pe care unii îi numesc astăzi „criminali” situația ar fi fost cu adevărat tragică. Este greu pentru noi toți să acceptăm ce se întâmplă. Haosul face oamenii să nu mai vadă normalitatea și astăzi să eticheteze medicii ca fiind „eroi”, iar mâine ca  fiind „criminali”.

- Vă propunem să faceți un scurt exercițiu de memorie și să vă imaginați ce s-ar întâmpla dacă toți medicii din România s-ar opri din activitate pentru 1 oră. Urmările ar fi tragice!

Reacțiile de revoltă ale sunt normale în momentul în care contractul social este întrerupt, atunci când nu mai există comunicare și colaborare între partea politică, sindicate și cetățeni. Nu este normal însă ca în aceste manifestări să fie exprimat opinii împotriva altor oameni, să fie numiți „criminali” cei care se luptă să salveze vieți, de cele mai multe ori cu mâinile goale sau bolnavi la rândul lor. Personalul medical, de care o parte se arată acum nemulțumiți, se luptă pentru viețile semenilor noștri. În plus, nu uitați că și medicii sunt pacienți!

- Este adevărat că există deficiențe în comunicare între medici și pacienți, sistem medical, spitale și comunitate. 

- De ani buni, Sindicatul Promedica spune că trebuie instituționalizată comunicarea dintre spitale și pacienți. Cu toate acestea, nimic nu justifică amenințările și violența. 

- Nu corpul medical este vinovat pentru ce se întâmplă. Decizile nu s-au luat prin consultarea noastră a tuturor, a corpului medical, ci prin consultarea a câțiva medici. 

- Noi, medicii, suntem alături de pacienți indiferent de opiniile pe care le exprimă la un moment dat și vom continua să ne facem profesia, indiferent cum suntem etichetați”, se arată în mesajul postat pe pagina de Fabook a Sindicatului Promedica, care este susținut și de USMR Alianța Medicilor și Federația Hipocrat. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel