Simptomele infecției cu Omicron cu care te-ai putea confrunta, în funcție de statutul vaccinal împotriva COVID

Vaccinare
Un expert medical împărtășește ceea ce s-a observat odată cu creșterea infectărilor cu varianta Omicron de până acum.

Varianta Omicron a noului coronavirus a devenit tulpina dominantă în Statele Unite și în multe țări europene. Acum, mai multe rapoarte despre simptomele variantei Omicron au început să apară de la lucrătorii din prima linie.

Dr. Craig Spencer, un medic al camerei de urgență din New York, a împărtășit recent câteva informații anecdotice despre ceea ce s-a văzut în camera de urgență când vine vorba de COVID-19.

Iată ce a găsit:

Fiecare pacient care a primit un o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 a avut simptome ușoare. Aceasta a inclus dureri în gât, oboseală și dureri musculare.

Pacienții care au primit două doze de vaccinuri Pfizer sau Moderna COVID-19 au avut simptome ușoare, dar mai multe decât cei care au primit trei doze. El a spus că există mai multă oboseală, mai multă tuse și mai multe simptome neplăcute, în general.

Cei care au luat o doză de Johnson & Johnson s-au simțit mai rău, au făcut febră timp de câteva zile. Oboseala, slăbiciune, dificultăți de respirație și tuse au fost, de asemenea, simptome comune ale COVID-19 pentru acest grup.

Fiecare pacient care trebuia internat a fost nevaccinat. Persoanele nevaccinate aveau „scurtare severă a respirației” și „nivelul de oxigen scăzut”, a spus el. Cei nevaccinați aveau nevoie de „oxigen pentru a respira normal”, a adăugat el.

Dr. Bruce Patterson, care lucrează pentru compania de diagnosticare cu o singură celulă IncellDx și Centrul de tratament cronic al Covid-19, a spus într-un interviu că a văzut recent o serie de cazuri noi, multe dintre ele având simptome similare de COVID-19.

El a spus: „Singurul lucru care este întotdeauna prezent cu COVID este oboseala”. El a spus că a remarcat mai puține persoane cu simptome de pierdere a gustului și a mirosului în rândul pacienților cu COVID-19.

În general, datele și cercetările timpurii sugerează că varianta Omicron COVID-19 duce la simptome mai puțin severe și la spitalizări, așa cum am scris pentru Deseret News.

Acestea fiind spuse, noua variantă COVID-19 s-a dovedit că eludează vaccinurile COVID-19, ceea ce înseamnă că vaccinați complet rămân expuși riscului pentru noua variantă.

Există unele cercetări de la Universitatea de Sănătate și Știință din Oregon care sugerează că oamenii complet vaccinați ar putea primi „superimunitate” dacă ajung să se infecteze și cu COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel