Simptomele cancerului mortal pe care le poți depista în oglindă. Care sunt semnele la care să fii atent

simptomele cancerului mortal pe care le poti depista in oglinda - FOTO: Freepik@stockmaker
Simptomele cancerului mortal pe care le poți depista în oglindă. Care sunt schimbările la care să fii atent.

Simptomele cancerului mortal pe care le poți depista în oglindă. Simptomele cancerului vor depinde, de obicei, de zona afectată de boală. De exemplu, cele mai frecvente semne ale cancerului pulmonar includ o tuse persistentă și lipsa de aer.

Cu toate acestea, în unele cazuri, simptomele pot afecta zone ale corpului la care nu vă așteptați.

Cancerul tiroidian, semne vizibile în oglindă

Acesta poate fi cazul cancerului tiroidian - un cancer care începe în glanda tiroidă. Glanda tiroidă se găsește în gât, în fața traheei. Una dintre sarcinile sale principale este de a produce hormoni care ajută la reglarea metabolismului organismului, care este procesul de transformare a alimentelor în energie.

Din cauza localizării sale, cele mai frecvente semne ale cancerului tiroidian au impact asupra gâtului, gâtului și vocii. Acesta se poate prezenta ca o umflătură tare în partea din față a gâtului, dificultăți la înghițire și răgușeală.

Dar NHS a avertizat că există și alte semne mai ”neobișnuite” de care trebuie să ne ferim.

Vezi și: Ce este laptele UHT și ce proprietăți are. Cât rezistă și care este diferența față de laptele pasteurizat

Una dintre acestea este o față mai roșie - cunoscută și sub numele de înroșire - care va fi mai vizibilă atunci când vă uitați în oglindă.

Acest lucru va fi mai vizibil la unele persoane decât la altele, în funcție de nuanța pielii. De asemenea, ar putea fi însoțită de o senzație de arsură. Potrivit Cancer Research UK, acest lucru este cauzat de existența unui exces de hormon calcitonină, care reglează nivelurile de calciu și fosfat din sânge.

Acest exces poate apărea dacă persoana are cancer tiroidian medular - un tip de cancer tiroidian.

Alte simptome mai puțin frecvente pot include:

- Scaun mai moale sau diaree

- Pierdere în greutate

- Tuse, potrivit Express.

Vezi și: La ce să ai mare grijă când mănânci castraveți covăsiți. Te pot îmbolnăvi grav

Cele mai frecvente semne, potrivit NHS, sunt:

- O umflătură în partea din față, în partea inferioară a gâtului - umflătura se simte de obicei tare, se mărește încet și nu este dureroasă

- Voce răgușită

- Durere în gât

- Dificultate la înghițire sau la respirație

- Durere în partea din față a gâtului sau o senzație de parcă ceva vă apasă pe gât.

Dacă aveți simptome de cancer tiroidian, ar trebui să vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie.

Dacă simptomele nu sunt depistate din timp, există riscul ca celulele canceroase să se răspândească în țesuturile înconjurătoare, ceea ce poate îngreuna tratamentul.

Vezi și: Encefalita arbovirală: cauze, simptome și prevenție. La ce să ai grijă când pleci în vacanță

Tiroida, rol

Una dintre sarcinile sale principale este de a crea hormonii care ajută la reglarea metabolismului organismului, care este procesul de transformare a alimentelor în energie.

Cancerul tiroidian se dezvoltă în glanda tiroidă. Din acest motiv, cele mai frecvente simptome ale bolii afectează gâtul și gâtul, cum ar fi găsirea unui nodul acolo sau dificultatea de a înghiți.

Cu toate acestea, în unele cazuri, cancerul tiroidian ar putea duce la simptome mai ”neobișnuite”, întâlnite în alte părți ale corpului.

Potrivit Cancer Research UK, există două semne de avertizare mai puțin frecvente ale bolii.

Organizația caritabilă explică faptul că acestea apar în cazul în care aveți o formă rară de cancer numită cancer tiroidian medular. Pacienții cu cancer tiroidian medular ar putea prezenta o creștere a hormonului calcitonină, produs de celulele canceroase.

Vezi și: Care este momentul ideal pentru a consuma fructe. Amalia Arhire: Atunci nu e bine să consumi deloc

”Faptul că le aveți nu înseamnă cu siguranță că aveți cancer tiroidian. Dar este important să le verificați de către un medic de familie. Acest lucru este din cauza faptului că, dacă acestea sunt cauzate de cancer, găsirea timpurie poate însemna că este mai ușor de tratat”, notează NHS.

”Nodulii tiroidieni sunt foarte comuni. Dar numai aproximativ cinci din 100 de noduli tiroidieni sunt cancer. Persoanele în vârstă, în special, pot avea mici noduli în glanda tiroidă, numiți noduli. Nodulii sunt mai frecvente la femei decât la bărbați.

O glandă tiroidă mărită care nu este cancer se numește gușă. Această umflătură apare ca o umflătură în partea din față a gâtului, care uneori urcă și coboară atunci când înghite.

Nodulii tiroidieni canceroși nu sunt de obicei dureroși. Dar ar trebui să faceți orice nodul (indiferent dacă este dureros sau nu) să fie verificat de medicul dumneavoastră”, notează Cancer Research, mai notează Express.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel