Simptomele cancerului, confundate cu gripa. Avertisment: Primești o veste proastă: CANCER

simptomele cancerului - FOTO: Freepik@stockmaker
Simptomele cancerului pot fi ușor confundate cu ccele ale gripei. Pe măsură ce se apropie sezonul gripei, trebuie să fim atenți la faptul că unele simptome se suprapun cu cele ale cancerului.

Simptomele cancerului pot fi mascate sub virozele de sezon. Sezonul gripei se apropie, iar un medic de la Centrele de Tratament al Cancerului din America a avertizat că unele simptome ale gripei pot fi similare cu simptomele cancerului. Aceste simptome includ febră, oboseală, frisoane, scădere în greutate, ganglioni limfatici umflați și tuse persistentă.

Dacă simptomele persistă timp de două săptămâni sau mai mult, este important să consulți un medic. Aceste simptome pot indica două tipuri de cancer: limfom și leucemie.

Limfomul non-Hodgkin se dezvoltă în sistemul limfatic, iar cel mai comun simptom este umflarea nedureroasă a unui ganglion limfatic.

Leucemia este cancerul celulelor albe din sânge și există patru tipuri principale, în funcție de celulele albe afectate. Diagnosticul precoce este esențial pentru un tratament eficient în cazul cancerului.

Vezi și: Petele albe de pe unghii, dincolo de deficitul de calciu. Șapte afecțiuni pe care le indică. Unele pun viața în pericol

Simptomele gripei, asemănătoare cu ale cancerului

Dr. Mashiul Chowdhury, șeful Departamentului de Boli Infecțioase de la Centrele de Tratament al Cancerului din America, a confirmat că simptomele gripei pot fi asemănătoare cu cele ale cancerului.

”Simptomele gripei sunt adesea similare cu simptomele cancerului deoarece unele mecanisme sunt destul de asemănătoare. Sistemul tău imunitar este slăbit. Așa că te simți deprimat, ai febră”, a spus Chowdhury, potrivit Express.

Acestea nu sunt singurele simptome ale gripei care pot fi identice cu cele ale cancerului. Alte simptome pot include oboseală, frisoane, scădere în greutate, ganglioni limfatici umflați și tuse persistentă.

”Apoi mergi să faci o radiografie a pieptului și primești o veste proastă – cancer”, a mai spus medicul.

Vezi și: Simptomul banal al menopauzei, ignorat. Apare cu câțiva ani înainte și este considerat jenant

Șase simptome comune ale gripei care pot fi semne ale cancerului sunt:

- Febra

- Oboseala

- Frisoane

- Scădere în greutate

- Ganglioni limfatici umflați

- Tuse persistentă

Deși este rar ca cancerul să fie diagnosticat incorect ca gripă, dacă simptomele persistă timp de două săptămâni sau mai mult, este timpul să consulți un medic.

Vezi și: Supa de pui, medicament pentru răceală. Care sunt ingredientele principale care o fac atât de sănătoasă. Rolul nebănuit al tăiețeilor

Simptomele gripei și cele două tipuri de cancer

Aceste simptome pot indica două tipuri de cancer - limfom și leucemie.

Limfom: Limfomul non-Hodgkin se dezvoltă în sistemul limfatic, care este o rețea de vase și glande în tot corpul, conform NHS (Sistemul Național de Sănătate din Marea Britanie).

Cel mai frecvent simptom al limfomului non-Hodgkin este umflarea nedureroasă a unui ganglion limfatic, de obicei în zona gâtului, subraț sau inghinal.

Tratamentul tipic implică chimioterapie sau radioterapie; uneori, cancerul este suficient de mic pentru a fi îndepărtat în timpul unei biopsii.

Leucemie: The Christie NHS Foundation Trust a explicat că leucemia este cancerul celulelor albe din sânge.

Există patru tipuri principale de leucemie, în funcție de tipul de celule albe din sânge afectate:

- Leucemie mieloidă cronică (CML)

- Leucemie mieloidă acută (AML)

- Leucemie limfocitară cronică (CLL)

- Leucemie limfoblastică acută (ALL)

Așa cum se întâmplă în cazul oricărui tip de cancer, diagnosticul precoce este crucial pentru o gestionare și tratament mai eficient.

Unele simptome ale cancerului pot fi asemănătoare cu cele ale unei infecții gripale sau ale altor afecțiuni medicale. Cu toate acestea, este important să rețineți că simptomele gripale sunt, în general, cauzate de infecții virale, în timp ce simptomele cancerului sunt cauzate de creșterea anormală a celulelor într-un anumit organ sau țesut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel