Generația Z și tinerii Millennials...
Simona Halep (locul 19 WTA), dublă campioană de Grand Slam, a fost învinsă de jucătoarea chineză Qinwen Zheng (locul 74 WTA), în turul al doilea la Roland-Garros 2022, după un prim set foarte bun.
A urmat setul secund în care a cedat 6 game-uri la rând, plus alte trei game-uri în setul decisiv, dar ”căderea” Simonei a stârnit ceva emoții în rândul admiratorilor săi, care nu au înțeles ce s-a întâmplat cu jucătoarea încrezătoare în forțele sale, mai ales că a și fost cerută intervenția medicilor.
Ajunsă la conferința de presă de după meci, Simona Halep a explicat jurnaliștilor momentul dificil prin care a trecut, unul în care s-a aflat pentru prima dată în cariera sa.
”A fost un meci și un moment dificil pentru mine. Am jucat bine la început, am avut un break și în setul al doilea, dar apoi ceva s-a întâmplat și am pierdut controlul. Ea a jucat bine, a jucat un meci bun pe final.
Nu m-am așteptat la asta, dar am avut un atac de panică. Nu am știut cum să reacționez, pentru că nu le am prea des. De fapt, acesta a fost primul.
Nu știu de ce mi s-a întâmplat, pentru că eram la conducere, jucam bine; dar s-a întâmplat și m-am pierdut. Nu m-am putut concentra. Și după meci mi-a fost destul de rău, dar acum sunt bine. M-am recuperat.
Și o să învăț din episodul ăsta. Nu e nimic periculos, în opinia mea, dar mi s-a întâmplat. Mă simt bine că acum pot zâmbi.”, a declarat fostul lider mondial.
Întrebată dacă are idee de unde vine acest atac de panică, dacă poate fi în urma presiunii care există pe umerii ei, pentru a reveni în topul mondial, Simona Halep a luat în considerare și acest aspect.
”Da, poate că am pus prea multă presiune pe mine, pentru că mi-am dorit foarte mult. Mai ales că m-am simțit bine, m-am antrenat bine. Cred că m-am gândit la prea multe lucruri și m-am panicat puțin.
Dar conduceam, deci nu cred că este un motiv. S-a întâmplat și trebuie să accept asta. Și să învăț fiu puțin mai relaxată de acum. Este ceva normal, mulți oameni trec prin asta. A fost ceva nou pentru mine, dar sunt optimistă acum”, a spus Simona, completând că „medicii au verificat totul, nu am nicio problemă.
Deci a fost o chestie mentală. Panică. Accept treaba ăsta, e parte din proces. Și cred că voi reacționa mai bine data viitoare, dacă se mai întâmplă. Dar spre să nu se întâmple.”, a mai spus Simona Halep.
Atacul de panică îți dă senzația că mori, dar nu este deloc așa. Vorbim despre o stare de teamă intensă, o stare de neliniște și anxietate, chiar dacă nu există un pericol real.
Atacul de panică apare brusc, uneori chiar și în timpul somnului, însă simptomele lui nu sunt periculoase. Care sunt simptomele:
-pulsul accelerat
- transpirație
- tremurături
- dureri precordiale
- dificultăți de respirație
- greață
- amețeală
- gură uscată.
Tratarea atacurilor de panică este un proces îndelungat care este necesar să fie asistat de psihoterapeut. În ameliorarea atacurilor de panică se recomandă preponderent terapia cognitiv-comportamentală și terapia de expunere. Citește mai mult AICI.
Vezi și: Ce este boala Muller-Weiss de care suferă Rafael Nadal. Este rară și incurabilă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Alimentația în sezonul rece poate fi...