Serviciul de Ambulanță din Teleorman, fără manager?

Ambulanță
Serviciul de Ambulanţă Judeţean Teleorman a rămas fără conducere după ce fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a emis un ordin prin care Cristian Popescu a fost revocat din funcţia de manager.

Ambulanță, Teleorman. "Astăzi (n.r. marţi), am primit prin fax ordinul de revocare din funcţie, semnat de Sorina Pintea. Între timp, m-au sunat de la Ministerul Sănătăţii şi mi-au spus că este o eroare şi că urmează să primesc un alt document care să anuleze acest ordin. Cert este că în momentul de faţă eu nu mai sunt manager", a declarat, marţi, directorul SAJ Teleorman, Cristian Popescu, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că aşteaptă din partea ministerului documentul care să anuleze ordinul emis de Sorina Pintea, iar în cazul în care nu-l va primi, va contesta în instanţă revocarea, având la dispoziţie 15 zile. "Mai mult ca sigur voi contesta, nu pentru mine, ci pentru că activitatea administrativă a SAJ este complet blocată. Nici măcar o adeverinţă nu poate fi eliberată în momentul de faţă. Iar fără semnătura managerului nu se pot plăti salariile", a adăugat Popescu.

În luna mai a acestui an, ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a mai emis un ordin de revocare a lui Cristian Popescu din funcţia de manager al SAJ Teleorman, motivul fiind acela că nu îndeplinea condiţiile de vechime. Însă a fost menţinut în funcţie pentru că nu s-a găsit un înlocuitor. "Când am fost numit manager, alta era legislaţia. Apoi s-a schimbat şi prevede o vechime ca jurist de 6 ani şi 6 luni. Eu am 4 ani. Problema este că nu există nici acum înlocuitor, niciunul dintre colegi nu îndeplineşte toate condiţiile cerute de lege pentru ocuparea acestui post" a mai spus Cristian Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel