Semnele și simptomele deficienței de vitamina B6

Vitamina B-6 este un nutrient de care corpul are nevoie pentru a menține funcția adecvată a sistemului imunitar și a sistemului nervos central. Ca adult, un consum mai mic de 1,3 miligrame de vitamina B-6, crește riscul de a dezvolta o deficiență de vitamina B-6, avertizează Office of Supplements Dietary.

Inflamația pielii, numită și dermatită, se poate dezvolta ca semn al unei deficiențe de vitamina B-6. Pielea este roșie, inflamată sau neobișnuit de uscată și începe să prezinte o senzație de mâncărime. Zgârierea regiunii pielii afectate poate duce la sensibilitatea pielii și poate crește riscul de a dezvolta o infecție a pielii. Consultați medicul dacă inflamația pielii devine deranjantă sau crește în severitate, notează Livestrong

Convulsii

Atunci când corpul nu are depozite adecvate de vitamina B-6, nervii nu sunt capabili să trimită și să primească semnale în mod normal. Nervii din creier - numiți neuroni - pot avea greșeli sau pot avea dificultăți în transmiterea mesajelor către alte părți ale corpului. În consecință, puteți prezenta convulsii neobișnuite sau convulsii ale corpului ca semne ale unei deficiențe de vitamina B-6. Membrele sau corpul se pot răsuci involuntar sau puteți experimenta o scurtă pierdere de conștiință. Dacă aveți convulsii din orice motiv, contactați medicul pentru consultație și tratament.

Modificări mentale

Vitamina B-6 este, de asemenea, responsabilă pentru asigurarea organelor vitale de a primi oxigenul de care au nevoie pentru a produce energie. Dacă organismul are un deficit de acest nutrient, puteți experimenta dispoziții neobișnuite sau modificări mentale, deoarece creierul nu primește suficient oxigen. Vă puteți simți deprimat sau confuz, ceea ce poate interfera cu abilitatea de a finaliza sarcini normale zilnice. Dacă apar astfel de simptome, consultați medicul pentru tratament.

Anemie

În absența unor niveluri suficiente de vitamina B-6, corpul nu poate produce niveluri normale de globule roșii. Un nivel scăzut de globule roșii este o afecțiune medicală denumită anemie. Dacă dezvoltați anemie din cauza nivelului scăzut de B-6, puteți prezenta simptome precum nereguli ale ritmului cardiac, oboseală, piele palidă, amețeli, dureri de cap, dificultăți de respirație sau extremități reci. Dacă această afecțiune este lăsată netratată, simptomele anemiei se înrăutățesc treptat în timp.

Senzații neobișnuite ale corpului

Leziunile nervoase cauzate de niveluri scăzute de B-6 pot duce la unele senzații neobișnuite ale corpului. Senzații de amorțeală, furnicături sau arsură pot apărea la nivelul picioarelor sau la mâini. Aceste simptome deranjante pot interfera, de asemenea, cu abilitatea de a folosi în mod normal regiunea corpului afectat. Dacă aceste simptome devin severe sau persistă, consultați medicul pentru îndrumări și îngrijiri suplimentare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel