Semnalul care arată SFÂRȘITUL COVID-19. Streinu-Cercel, informație CHEIE: Au început să apară

semnalul care arata sfarsitul covid - Foto: Freepick @nakaridore @Lifestylememory
EXCLUSIV
Medicul Adrian Streinu-Cercel ne-a vorbit despre semnalul care anunță finalul pandemiei de COVID-19.

Medicul Adrian Streinu-Cercel a fost întrebat de prof. dr. Irinel Popescu dacă crede că va mai apărea vreo variantă COVID-19 în viitorul apropiat.

"Mai sunt încă vreo 35 de variante care sunt în observație și care sunt și de luat în considerare din punct de vedere a posibilei picări în problema de sănătate publică, așa că, din acest punct de vedere avem marfă de lucru, însă, evident, până acum nu a ieșit vreuna în evidență ca să depindă de interes major pentru sănătatea publică.

De aceea, putem spune că singurele variante de care aș mai face vorbire, cu transmitere la nivel comunitar, sunt varianta Delta în proporție de cca. 10% și varianta Omicron în proporție de cca 90%", a spus Adrian Streinu-Cercel, în exclusivitate pentru DC Medical, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate. 

"De-a lungul istoriei, orice epidemie a avut un început, dar a avut și un sfârșit, așa că inevitabil sperăm că și această epidemie se va termina", a completat Irinel Popescu.

"Cu siguranță! Și avem un semnal când se termină, pentru că au început să apară celelalte virusuri din spate. Au început să apară adenovirusuri, rinovirusuri, virusurie echo, care până acum dispăruseră din peisaj în acești doi ani de zile.

Și au început să apară virusurile gripale și deja, în fiecare zi, în camerele de gardă vin pacienți care au forme de gripă, în general virus gripal A", ne-a mai spus Adrian Streinu-Cercel, medic la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" și UMF "Carol Davila" București

Descoperirea despre Omicron făcută ACUM. Streinu-Cercel, avertisment: Cărțile nu s-au jucat încă!

 

Întrebat unde suntem acum, față de momentul în care s-a declanșat pandemia de COVID-19, medicul Adrian Streinu-Cercel a spus: "suntem destul de departe. Dacă ne aducem cu toții aminte, când a venit varianta Wuhan, pe care acum o denumim varianta sălbatică nu știam foarte multe despre el. Știam de SARS-CoV-1, despre MERS, dar despre acest virus nimic. Și încet, încet au apărut articole, pe care acum le putem măsura cu metrul pe înălțime, atât de multe sunt.

În ultimele articole se vede cât se poate de clar că genetica își spune cuvântul și secvențierea virusului este cea care a făcut diferența. Mai mult de atât, ne-a învățat cum ar trebui să ne protejăm mai bine de acest virus".

Ce s-a descoperit despre Omicron - citește mai departe AICI

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel