Șeful Moderna spune că în toamnă am putea avea nevoie de a 4-a doză de vaccin COVID

Vaccin
Stephane Bancel, CEO-ul Moderna, a explicat de ce e convins că în toamna vom avea nevoie să facem o a patra doză de vaccin COVID, dar și dacă va fi și altele necesare. 

CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, a spus, într-un interviu pentru Goldman Sachs, că eficacitatea dozei booster împotriva COVID-19 va scădea probabil în timp, iar unii oameni ar putea avea nevoie de o a patra doză până în toamnă.

„M-aș aștepta să nu țină (imunitatea, n.r,) grozav”, a spus Bancel, în timpul unui interviu cu Goldman Sachs, referindu-se la valabilitatea dozei booster.

O mutație aleatorie s-ar putea produce din nou cursul pandemiei, așa cum s-a întâmplat în cazul OMICRON, a avertizat Bancel, noteză CNBC.

Bancel a spus că oamenii care și-au făcut doza booster (a treia) în toamna trecută vor avea probabil suficientă protecție pentru a trece iarna, când noile infecții cresc pe măsură ce oamenii se adună în interior pentru a scăpa de frig.

Cu toate acestea, Bancel a spus că eficacitatea dozei booster va scădea probabil în decurs de câteva luni, similar cu ceea ce s-a întâmplat cu primele două doze. 

„Voi fi surprins când vom obține acele date în săptămânile următoare că se mențin bine în timp – m-aș aștepta că (protecția dată de doza booster, n.r.) nu va ține grozav”, a spus Bancel.

O creștere fără precedent a infecțiilor din varianta OMICRON de coronavirus, extrem de contagioasă, se răspândește în prezent în întreaga lume. În SUA, media pe șapte zile este acum de peste 574.000 de cazuri noi zilnic, potrivit unei analize CNBC a datelor centralizate de experții de la Universitatea Johns Hopkins.

CEO-ul Moderna a spus că guvernele, inclusiv Regatul Unit și Coreea de Sud, comandă deja dozele în avans. „Încă cred că vom avea nevoie de rapeluri în toamna lui ’22 și înainte”, a spus Bancel, adăugând că persoanele care sunt mai în vârstă sau care au afecțiuni subiacente ar putea avea nevoie de rapel anual pentru anii următori.

„Am tot spus că credem că acest virus nu va dispărea”, a spus Bancel. „Va trebui să trăim cu el”, a subliniat șeful Moderna.

Compana Moderna a publicat luna trecută date preliminare care au arătat că doza sa de rapel de 50 de micrograme autorizată în prezent a crescut de 37 de ori nivelul de anticorpi care blochează infecția cu OMICRON. Un rapel de 100 de micrograme a crescut acești anticorpi de 83 de ori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel