Șefa Secției Pediatrie de la SCJU Târgu Mureș, găsită de ANI în incompatibilitate

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Foto: Facebook/SCJU Târgu Mureș
Șefa Secției Pediatrie de la SCJU Târgu Mureș este în stare de incompatibilitate, potrivit ANI. Ea exercită mai multe funcții simultan, atât la spital, cât și la UMFST Târgu Mureș.

Șefa Secției Clinice Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Oana Cristina Mărginenan, s-ar afla în stare de incompatibilitate, potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Aceasta exercită simultan funcţia de şef secţie, precum şi alte funcţii sau activităţi de manager în cadrul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie Târgu Mureş, notează agerpres.ro.

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că Mărginean Cristina Oana, şef al Secţiei Clinice Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 1 august 2016, întrucât exercită simultan funcţia de şef secţie, precum şi alte funcţii sau activităţi de manager în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş", a arătat ANI, într-un comunicat de presă.

Potrivit ANI, persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris şi că dr. Mărginean a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Agenţia Naţională de Integritate a precizat că fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective.

De asemenea, ANI a arătat că persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

"Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului (...) Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare", a mai subliniat ANI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel