Șefa Comisiei Europene: să ne gândim la vaccinarea obligatorie în UE împotriva COVID

Ursula von der Leyen. Foto: Facebook / Comisia Europeană / Etienne Ansotte
Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut declarații despre vaccinarea obligatorie anti-COVID.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat miercuri, 1 decembrie, că este ”nevoie de dialog și de o abordare comună” privind vaccinarea obligatorie anti-COVID.

''În urmă cu doi sau trei ani nu mi-aș fi imaginat niciodată că am să fiu martoră la ceea ce vedem acum, (la faptul) că avem o pandemie teribilă şi vaccinuri, dar acestea nu sunt folosite în mod corespunzător peste tot, iar costurile pentru sănătate sunt uriașe (...) Cred că este de înțeles şi adecvat să avem o dezbatere şi să ne gândim, eventual, la vaccinarea obligatorie în UE", a afirmat Ursula von der Leyen, potrivit Antena 3.

Doar 66,2% din populația UE este imunizată anti-COVID.

Comisia Europeană cere statelor UE să fie pregătite de introducerea unor noi restricții de călătorie, în cazul în care noua variantă Omicron a coronavirusului se răspândește mai mult. Restricțiile de călătorie în țările din Uniunea europeană vor fi revizuite zilnic, în condițiile în care noua variantă de virus începe să se răspândească. De asemenea, europenii trebuie să se grăbească să facă doza de booster, în contextul unui nou val al pandemiei care bate la ușă.

Europa se confruntă cu o creștere a cazurilor de COVID-19 și un număr tot mai mare de infecții cu varianta Omicron pe care Organizația Mondială a Sănătății a numit-o ​​ca o variantă îngrijorătoare din cauza multiplelor sale mutații. „Ne confruntăm în acest moment cu o dublă provocare”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o conferință de presă. „Pe de o parte, suntem în mijlocul celui de-al patrulea val... Pe de altă parte, ne confruntăm cu o nouă amenințare, care este noua variantă Omicron”, mai citează Digi 24.

Cantitatea de anticorpi generată de cei care au trecut prin COVID-19 a crescut când au avut şi alte patologii, precum probleme respiratorii, digestive sau cardiace, potrivit unui studiu publicat miercuri de Universitatea de Medicină din Graz (Austria). Studiul a analizat nivel de anticorpi dezvoltat de 326 de persoane care între februarie 2020 şi ianuarie 2021 au fost testate pozitiv cu COVID-19, dar nu au avut nevoie de spitalizare.

Dincolo de semnalarea faptului că nivelul de anticorpi se menţine stabil timp de opt luni, studiul arată că cei care aveau patologii prealabile au dezvoltat un nivel mai ridicat de anticorpi şi un grad mai mare de protecţie, notează Universitatea de Medicina din Graz într-un comunicat. "Persoanele cu boli ale sistemului cardiovascular, respirator, gastrointestinal, tiroidian, sistemului nervos şi presiunii arteriale al avut un nivel mai ridicat de anticorpi" decât cei care nu sufereau de boli preexistente, semnalează Chiari Banfi, una dintre autoarele studiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel