Ședință la Comisia de Sănătate din Senat cu ARPIM pentru Planul național de diagnostic precoce a cancerului
21 apr, 18:37

Cancerul
Întrevedere între președintele Comisiei de sănătate din Senat, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, cu președintele pentru relații externe ARPIM, Ioana Bianchi, pentru Planul național de diagnostic precoce a cancerului.

Președintele Comisiei pentru sănătate din Senat, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, a avut marți, 20 aprilie a.c., o primă ședință cu reprezentantul Asociației Românilor a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), Ioana Bianchi, director pentru relații externe. 

Reuniunea reprezintă debutul unei serii de întrevederi menite să articuleze o strategie de modificare a legislației medicale, în sensul optimizării procesului de implementare adecvată a unui plan național de diagnostic precoce a cancerului. De asemenea, discuțiile s-au axat pe îmbunătățirea semnificativă a calității îngrijirii medicale și, mai ales, pe susținerea implementării Strategiei farmaceutice europene într-un cadru adecvat României.

Demersul acțiunii parlamentare se va centra, conform declarațiilor prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, pe revizuirea legislației privind medicamentele orfane (cele pentru boli rare) și cele de uz pediatric, considerate nevoi medicale neacoperite, precum și îndepărtarea factorilor care afectează accesul real la medicația adecvată. 

În plus, sprijinirea evoluțiilor terapeutice și tehnologice a devenit obiectiv strategic pentru activitatea parlamentară a Comisiei pentru sănătate din Senat, în aceeași măsură cu dezvoltarea resurselor umane în domeniul competențelor în cancerologie.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Klaus Iohannis, îndemn pentru vaccinare: „Spitalele sunt arhipline. Vorbim despre o catastrofă”
7 Legume și fructe de toamnă care scad tensiunea
5 remedii RAPIDE pentru ochii obosiți
EXCLUSIV
Când se fac analizele pentru tiroidă
Bolile de tiroidă pot fi prevenite prin adoptarea unui anume stil de viață
EXCLUSIV
Care sunt cele mai des întâlnite afecțiuni ale tiroidei
TOATE paturile ATI pentru pacienții COVID-19, ocupate
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri