Ședință la Comisia de Sănătate din Senat cu ARPIM pentru Planul național de diagnostic precoce a cancerului
21 apr, 18:37

Cancerul
Întrevedere între președintele Comisiei de sănătate din Senat, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, cu președintele pentru relații externe ARPIM, Ioana Bianchi, pentru Planul național de diagnostic precoce a cancerului.

Președintele Comisiei pentru sănătate din Senat, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, a avut marți, 20 aprilie a.c., o primă ședință cu reprezentantul Asociației Românilor a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), Ioana Bianchi, director pentru relații externe. 

Reuniunea reprezintă debutul unei serii de întrevederi menite să articuleze o strategie de modificare a legislației medicale, în sensul optimizării procesului de implementare adecvată a unui plan național de diagnostic precoce a cancerului. De asemenea, discuțiile s-au axat pe îmbunătățirea semnificativă a calității îngrijirii medicale și, mai ales, pe susținerea implementării Strategiei farmaceutice europene într-un cadru adecvat României.

Demersul acțiunii parlamentare se va centra, conform declarațiilor prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, pe revizuirea legislației privind medicamentele orfane (cele pentru boli rare) și cele de uz pediatric, considerate nevoi medicale neacoperite, precum și îndepărtarea factorilor care afectează accesul real la medicația adecvată. 

În plus, sprijinirea evoluțiilor terapeutice și tehnologice a devenit obiectiv strategic pentru activitatea parlamentară a Comisiei pentru sănătate din Senat, în aceeași măsură cu dezvoltarea resurselor umane în domeniul competențelor în cancerologie.

Ştiri Recomandate

BREAKING NEWS
DYDROGESTERONUM - prospect
Câte calorii au băuturile: berea te va surprinde
Greutatea corporală, legătura cu estrogenul la femei
Ce să nu mănânci când porți aparat dentar
CLINDAMYCINUM - prospect
10 ierburi aromatice care dau o savoare aparte mâncării
AMINOPHYLLINUM - prospect
Ginkgo Biloba, eficient în tratarea anxietății
Horoscop 14 mai. Zodiile care fac bani
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri