Secții de arși, deschise la Iași și Timișoara

Salon de spital    FOTO: pexels.com
Două secții de arși vor fi deschise în cursul acestei luni la Iași și Timișoara. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Secţiile de arşi de la Timişoara şi Iaşi vor fi funcţionale de la finalul acestei luni, după cum a anunţat, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, cu prilejul unui workshop, potrivit agerpres.ro.

Astfel, pe 20 septembrie va fi deschis Centrul de la Timişoara, care are şase paturi de mari arşi. De asemenea, pe 30 septembrie va fi deschis centrul de la Iaşi.

„În 2019, în această lună, pe 20 septembrie va fi deschis Centrul de Arşi cu şase paturi de mari arşi de la Timişoara (...). Pe 30 septembrie, la Iaşi", a precizat ministrul Pintea. 

Cele două centre au fost anunțate încă de la începutul anului, când s-a spus că vor fi deschise până în luna mai. Cu o oarecare întârziere, deschiderea lor a fost anunțată azi, pentru finalul lunii în curs.

Potrivit informațiilor pe care le dădea ministrul Sănătății în ianuarie, în cele două centre existau deja clădirile și sălile pregătite, tot ce a mai trebuit făcut a fost dotarea cu echipamente.

Tot atunci s-a anunțat că alte patru centre vor fi construite de la zero, tot printr-un program al Băncii Mondiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel