Adevărul despre îndulcitorii...
”Francezii au descoperit și inventat acest paradox în care ei mănâncă și smântână și unt și produse de patiserie, adică nici într-un caz nu mănâncă dietetic. Mai beau și un pahar de vin roșu și nu trebuie știința să o demonstreze, se vede pe stradă, în statistici, au cele mai mici rate de îmbolnăviri la boli cardiovasculare și la obezitate”, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic la Interviurile DC Media Group.
Specialistul adaugă că francezii sunt un exemplu și motivul pentru care ei nu se îngrașă se datorează cantităților mici de mâncare pe care le pun în farfurie.
”Francezii sunt un exemplu până la urmă. Ei au grijă și la cantități. Sunt zgârciți la cantități. Porțiile sunt foarte mici. Nu ai nicio șansă câteodată să te saturi, darămite să mai lași în farfurie. La capitolul ăsta trebuie și noi să ne învățăm și să ne educăm pentru că e o chestiune de disciplină și de obiceiuri. Este clar că noi, în România, avem această generozitate - cu cât e mai mult, cu atât e mai bine, oamenii se bucură să mănânce copios”, explică nutriționistul Mihaela Bilic.
Cât privește paharul de vin roșu, medicul precizează că vinul acest tip de alcool conține niște antioxidanți extrem de eficienți pentru sănătatea cardiovasculară ”și care nu au putut fi izolați și să-și păstreze eficiența și într-un supliment”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Adevărul despre îndulcitorii...
"Lucrez ca avocat, dar eram mai bine...
„Prea tânăr pentru demență”?...
Nu mai da banii pe suplimente!...
Crezi că salvezi planeta cumpărând...
Aproape 17% din terenurile cultivate...
Un singur aliment care îți reglează...
Te simți epuizată, te îngrași fără...