Se pregătește un lockdown? DECLARAȚIA lui Raed Arafat
08 Martie, 21:41

Raed Arafat
Raed Arafat, șeful DSU, a făcut luni, 8 martie, declarații despre un eventual lockdown având în vedere creșterea numărului de îmbolnăviri cu infecția COVID.

Șeful DSU Raed Arafat a afirmat, luni, 8 martie, că autoritățile preferă să abordeze pandemia COVID la nivel local. ”În acest moment, nu avem pe masă o discuție pentru un lockdown total", a declarat Raed Arafat. Acesta a adăugat:

”În București s-a constatat incidența de peste 3 la mie și s-au luat măsurile de închidere a restaurantelor (la interior), teatrelor și cinematografelor, adică a locurilor unde există posibilitatea unui contact prelungit fără protecție. Au intrat în vigoare măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern.

La Timișoara, incidența este aproape 7,5. E clar că rata de răspândirea este mare în zonă, ducând la o presiune mare pe sistemul sanitar, soluția fiind de carantinare a Tmișoarei și a localităților limitrofe, așa-numitele  dormitoarele ale Timișoarei, pentru că acolo sunt rezidenți cei care lucrează în municipiu", a afirmat Raed Arafat, potrivit Antena 3.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri