Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Se deschid terasele: ce reguli vom respecta pentru prevenirea răspândirii virusului
30 mai, 17:32
De luni vom putea ieși din nou la terase, după ce s-a decis încă o fază de relaxare a măsurilor de distanțare socială. Totuși, o serie de reguli vor trebui respectate, în continuare.
Terase, restaurant

Normele ce vor trebui respectate de la 1 iunie au fost publicate în Monitorul oficial. Potrivit Antena 3, clienții cu probleme respiratorii nu vor avea acces la terase, iar la o masă vor putea sta maxim patru persoane, dacă nu sunt membrii aceleiași familii. De asemenea, după fiecare client, mesele vor fi dezinfectate. 
Alte reguli arată că nu se vor transfera meniuri, solnițe, oliviere sau alte obiecte de la o masă la alta, iar acestea vor fi dezinfectate după plecarea clienților de la masă.
Distanța dintre mese trebuie să fie de minim doi metri, iar personalul care servește va trebui să poarte mască și mănuși. 
La intrarea pe terasă şi la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini.

De asemenea, la plajă se va putea merge, tot cu respectarea unor condiții, și anume o distanță de minim doi metri între șezlonguri sau prosoape. „În hotărârea de guvern pe care am dat-o privitor la deschiderea plajelor, acolo, într-adevăr am specificat că pe plajele amenajate accesul se face cu şezlonguri care trebuie să fie la 2 metri. Aici o să facem o revenire pentru că asta nu înseamnă că interzicem ca pe o anumită suprafaţă dintr-o plajă amenajată, ca oamenii care nu au resurse financiare să-şi achiziţioneze şezlongul, cu câte 8 - 10 lei, să poată să vină cu prosopul, cu cearşaful”, a anunțat premierul Ludovic Orban.


Ştiri Recomandate

DSP Dâmbovița, reacție la scandalul de la Spitalul Găești
Nouă conducere la RASCI
COVID-19 atacă inima. Ce s-a descoperit
Ce influențează apariția alergiilor și astmului
Medicamente pentru cancer, tratament pentru anevrism cerebral? Caz ca al Emiliei Clarke, tratat altfel
Nou vaccin cu rezultate bune contra mai multor tipuri cancer
Zahăr. Ce se întâmplă dacă mănânci prea mult
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri