Condimentul care înlocuiește zahărul. Este o alternativă sănătoasă cu beneficii uimitoare. Suprimă pofta de mâncare și menține sănătatea inimii

scortisoara - FOTO: Freepik@freepic1
Condimentul care înlocuiește zahărul. Există multe modalități de a satisface dorința de dulce, dar nu toate trebuie să implice zahărul. O simplă schimbare poate reduce drastic numărul de calorii și poate reduce acumularea de grăsime asociată cu zahărul rafinat.

Condimentul care înlocuiește zahărul. Zahărul afectează funcția cerebrală, crește colesterolul, deteriorează dinții, poate suprasolicita ficatul, crește șansele de diabet și este extrem de addictiv, datorită eliberării masive de dopamine în creier.

Cel mai bun înlocuitor? Scorțișoara - un condiment lăudat pentru proprietățile sale uimitoare pentru sănătate. Înlocuiți zahărul din cafea cu o linguriță de scorțișoară și nu veți adăuga doar o aromă bogată, ci și aceste beneficii nutriționale.

Scorțișoara poate fi folosită pentru a îndulci ceaiul sau cafeaua înlocuind în parte zahărul. Poate adăuga o notă subtilă de dulceață și aromă, fără a fi necesară cantitatea obișnuită de zahăr.

Pentru a folosi scorțișoara în acest scop, puteți adăuga o linguriță mică de scorțișoară pudră în ceai sau cafea și amestecați bine. Ajustați cantitatea în funcție de preferințele dumneavoastră personale pentru dulceață. Este o alternativă mai sănătoasă la zahăr și poate aduce o notă de prospețime în băutura dumneavoastră.

Vezi și: Balonarea după masă, semn al unei boli de stomac. Ce este sindromul de dumping și cât de grav este

Putere antioxidantă

Scorțișoara este plină de antioxidanți, care protejează organismul de daunele cauzate de radicalii liberi. Aceștia contribuie la proprietățile sale anticanceroase - unele studii au arătat că acest condiment încetinește creșterea celulelor canceroase. Antioxidanții au, de asemenea, efecte antiinflamatorii puternice, tratarea unor tipuri de dureri și dureri de cap (cum ar fi artrita), repararea daunelor tisulare și prevenirea daunelor musculare, potrivit Holmes Place.

Accelerarea metabolismului

Cercetările efectuate de Societatea Americană de Biochimie și Biologie Moleculară sugerează că scorțișoara activează o proteină numită Sirtuin-1, care este activă în reglarea insulinei și a metabolismului lipidic. Fie sub formă întreagă sau măcinată, prezența acestui super-condiment în organism înseamnă că poate reduce stocarea excesului de grăsime, arde mai multe calorii și ajută la pierderea în greutate.

Controlul nivelurilor de insulină

Un adevărat miracol al scorțișoarei este capacitatea sa de a reduce nivelurile de zahăr din sânge cu până la 29% - o veste bună pentru cei cu diabet de tip 2. Aceasta forțează celulele musculare să elimine zahărul din fluxul sanguin, transformându-l în energie. Chiar și pentru cei non-diabetici, menținerea nivelurilor de zahăr din sânge la un nivel minim este esențială pentru sănătate și pierderea în greutate.

Vezi și: Bananele ajută inima și sistemul digestiv. Efectul pozitiv al potasiului în organism

Reducerea riscului de boli de inimă

O doză zilnică din acest condiment delicios poate contribui la sănătatea inimii. Scorțișoara inhibă eliberarea acizilor grași inflamatori și oprește îngroșarea sângelui prin plachete, reducând tensiunea arterială. Nivelurile de calciu și fibre din scorțișoară ajută organismul să elimine toxinele și pot reduce nivelurile de colesterol și trigliceride.

Antifungic și antibacterian

Datorită proprietăților cinnamaldehidei, un compus care conferă scorțișoarei aroma și mirosul său, acest înlocuitor al zahărului poate ajuta la combaterea diferitelor infecții, în special cele cauzate de ciuperci. De asemenea, s-a demonstrat că reduce creșterea bacteriilor precum Listeria și Salmonella.

Prin includerea scorțișoarei în dietă, veți menține sănătatea orală în formă optimă: proprietățile antimicrobiene pot ajuta la prevenirea cariilor dentare și reducerea respirației urât mirositoare.

Vezi și: Un cățel de usturoi, beneficii impresionante pentru sănătate. Cristian Mărgărit: Putem folosi un truc. Îl face mult mai benefic pentru prevenția bolilor cardiovasculare

Suprimă pofta de mâncare

Consumul de zahăr crește nivelurile de insulină și blochează nivelurile importante de leptină - un hormon necesar pentru reducerea poftei de mâncare și arderea grăsimilor. Renunțând la zahăr în favoarea unui înlocuitor pe bază de scorțișoară, veți satisface în mod sănătos pofta de dulce și vă veți simți sătui pentru mai mult timp.

Presărați o linguriță în micul dejun, amestecați-o în shake-ul de proteină zilnic sau preparați gustări sănătoase cu acest condiment pentru a începe să beneficiați de efectele sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel