Scleroza multiplă, risc crescut pentru copiii supraponderali sau obezi

Dificultățile de dezvoltare a limbajului la copii sunt asociate cu sănătatea mintală precară
Scleroza multiplă ar putea prezenta un risc mai mare pentru copiii supraponderali sau obezi. Asta au descoperit cercetătorii germani, în urma unui studiu.

O echipă de cercetători de la University Medical Center Göttingen, Georg August University Göttingen, a constatat că copiii supraponderali și obezi prezintă un risc mai mare de a dezvolta forma recidivantă de scleroză multiplă (MS) și sunt, de asemenea, mai puțin receptivi la medicamentele destinate tratării bolii, potrivit medicalxpress.com.

În lucrarea publicată în American Medical Association este descris studiul privind dosarele medicale ale celor 453 de copii diagnosticați cu SM înainte de vârsta de 18 ani.

Scleroza multiplă  este o boală demielinizantă, aducă duce la Pierdere a tecii de mielina care inconjoara unele fibre nervoase, împiedicând funcționarea corectă a nervilor. Zonele afectate pot varia, la fel ca simptomele. Este o boală incurabilă, dar tratamentele existente pot reduce daunele și simptomele.

Există, de asemenea, două tipuri de scleroză multiplă recidivă și progresivă. După cum sugerează numele, cei cu formă recurentă trec prin perioade alternative în care boala este activă și inactivă. Forma progresivă este mult mai gravă - odată ce începe, nu se mai oprește niciodată. Simptomele și daunele cresc treptat.

În acest nou efort, cercetătorii au căutat să obțină o perspectivă mai bună asupra bolii la copii.

Risc mai mare pentru copiii obezi

Pentru a afla mai multe despre expunerea copiilor la riscul de a dezvolta forma recurentă de scleroză multiplă, cercetătorii au studiat dosarele de sănătate ale celor 453 de copii din Centrul German pentru Copii și Adolescenți din Göttingen, Germania.

Cercetătorii au descoperit că 13% dintre copiii cu scleroză multiplă au fost supraponderali și 14,8 la suta dintre ei au fost obezi. Această constatare în sine a sugerat că obezitatea la copii îi pune sub un risc mai mare de a dezvolta scleroză multiplă. 

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că acești copii nu au răspuns la medicamente și au avut rate mai mari de recidivă. Iar cei care erau cei mai obeză, aveau cele mai grave rate de recidivă.

Cercetătorii au analizat, de asemenea, rezultatele testelor IRM efectuate asupra copiilor la diagnosticare, la intervale de timp și în timpul recăderii. Ei declară că nu au găsit dovezi privind un răspuns inflamator activ mai mare decât cel normal la copiii cu masă indicele de corporală înalt.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel