Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SCJU Craiova: două aparate de radiologie și un CT modern, în procedură de achiziție
22 oct, 08:24
Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova va avea două aparate de radiologie și un CT modern, care sunt în procedură de achziție. De asemenea, într-un comunicat de presă, unitatea medicală expune mai multe realizări recente.
SCJU Craiova

Pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale de înaltă performanță, spitalul are în derulare o procedură de achiziție, cu finanțare de la Ministerul Sănătății în vederea achiziționări a două aparate de  radiologie, cât și a unui CT modern, cu 128  sclice-uri ce va permite efectuarea unor tomografii de înaltă rezoluție, absolut necesare dezvoltării unui act medical de calitate, se arată într-un comuinicat de presă al unității medicale.

Frig, insecte, securitate: rezolvate

De asemenea, se mai arată în document, reprezentanții SCJU au reușit în ultimul an să rezolve unele dintre problemele grave sesizate de pacienți și aparținători, de mai mulți ani, cum sunt cele legate de insectele apărute în diverse locuri din spital, frigul din unele saloane în perioada sezonului rece, nemulțumirea legată de scăpările serviciului de pază sau problema contractului de hrană, a derulării programelor de screening sau de tromboliză, a angajărilor în secții cu deficit de personal.  În spital nu mai există insecte, după ce o firmă a fost angajată se ocupă de dezinsecție

Trebuie știut că până în urmă cu câteva luni deratizarea și dezinsecția spitalului era asigurată de o persoană fizică autorizată, care nu reușea să acopere nevoile unui spital cu o asemenea capacitate – cea mai mare unitate medicală din Oltenia, spitalul cu cel mai mare număr de paturi la nivel național. Astfel, au fost făcute demersurile necesare, iar în acest moment dezinsecția la SCJU Craiova este asigurată de o firmă abilitată.

Instalația de căldură, reabilitată

Pe perioada iernii pacienții și cadrele medicale s-au plâns mereu de faptul că în anumite saloane este frig. Pentru a evita aceste situații și în acest an, conducerea spitalului a demarat o licitație care a fost adjudecată, care presupune achiziționarea de schimbătoare de căldură și echilibrarea instalației tehnice, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj.

 


Ştiri Recomandate

Grijă ce mâncați de sărbători! Comercianți de la un târg de Crăciun, amendați
Vicepreședintele Comisiei pentru sănătate din Senat: E nevoie de schimbarea legii rezidențiatului
Lapte praf, mii de cutii în depozitul DSP Olt. Cum ajunge la beneficiari
Ambulatoriul Spitalului Siret, extins și modernizat cu milioane de euro. Va avea jacuzzi și saune
Rezidențiat. Reacția studenților la propunerea Ministerului Sănătății
Aparatură medicală performantă la Spitalul Județean Brăila. Valoarea investiției
Nelu Tătaru, președintele PNL Vaslui, secretar de stat în Ministerul Sănătății
Raed Arafat, susținut de zeci de medici. Aceștia amenință cu proteste
Comentarii