Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

SCJU Craiova: două aparate de radiologie și un CT modern, în procedură de achiziție
22 oct 2019 / 08:24
Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova va avea două aparate de radiologie și un CT modern, care sunt în procedură de achziție. De asemenea, într-un comunicat de presă, unitatea medicală expune mai multe realizări recente.
SCJU Craiova

Pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale de înaltă performanță, spitalul are în derulare o procedură de achiziție, cu finanțare de la Ministerul Sănătății în vederea achiziționări a două aparate de  radiologie, cât și a unui CT modern, cu 128  sclice-uri ce va permite efectuarea unor tomografii de înaltă rezoluție, absolut necesare dezvoltării unui act medical de calitate, se arată într-un comuinicat de presă al unității medicale.

Frig, insecte, securitate: rezolvate

De asemenea, se mai arată în document, reprezentanții SCJU au reușit în ultimul an să rezolve unele dintre problemele grave sesizate de pacienți și aparținători, de mai mulți ani, cum sunt cele legate de insectele apărute în diverse locuri din spital, frigul din unele saloane în perioada sezonului rece, nemulțumirea legată de scăpările serviciului de pază sau problema contractului de hrană, a derulării programelor de screening sau de tromboliză, a angajărilor în secții cu deficit de personal.  În spital nu mai există insecte, după ce o firmă a fost angajată se ocupă de dezinsecție

Trebuie știut că până în urmă cu câteva luni deratizarea și dezinsecția spitalului era asigurată de o persoană fizică autorizată, care nu reușea să acopere nevoile unui spital cu o asemenea capacitate – cea mai mare unitate medicală din Oltenia, spitalul cu cel mai mare număr de paturi la nivel național. Astfel, au fost făcute demersurile necesare, iar în acest moment dezinsecția la SCJU Craiova este asigurată de o firmă abilitată.

Instalația de căldură, reabilitată

Pe perioada iernii pacienții și cadrele medicale s-au plâns mereu de faptul că în anumite saloane este frig. Pentru a evita aceste situații și în acest an, conducerea spitalului a demarat o licitație care a fost adjudecată, care presupune achiziționarea de schimbătoare de căldură și echilibrarea instalației tehnice, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj.

 


Ştiri Recomandate

Inflamația cronică la vârstnici: de ce se produce
Utilizarea prelungită a măștii; ce recomandă OMS
DSP Dâmbovița, reacție la scandalul de la Spitalul Găești
Nouă conducere la RASCI
COVID-19 atacă inima. Ce s-a descoperit
Ce influențează apariția alergiilor și astmului
Medicamente pentru cancer, tratament pentru anevrism cerebral? Caz ca al Emiliei Clarke, tratat altfel
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri