Scandalul doctorilor falși: Încă un impostor-medic prins într-un spital DE STAT!

„Medicul” Raluca Daniela Bîrsan a lucrat ani buni la Spitalul Județean Ilfov
Scandalul doctorilor falși se extinde... LA UN SPITAL DE STAT! Dacă în primele două cazuri a fost vorba de ce cetățeni străini care practicau fără drept medicina în România, de data aceasta este vorba despșre o româncă, de 30 de ani, care nu e de găsit în bazele de date ale Colegiului Medicilor din România, dar operează ca ginecolog la Spitalul Județean ilfov! Mai precis, a adus pe lume copii, inclusiv prin cezariană!

Spre deosebire de italianul „specializat" în chirurgie plastică, dr. Raluca Daniela Bîrsan – care pretinde că este ginecolog - nu are nici măcar parafă de la DSP!

Are în schimb o „diplomă" de absolvent de medicină, deși nu există în baza de date a UMF CaroL Davila, și despre care prof.dr. Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină de la UMF Carol Davila a declarat, pentru Libertatea, că „arată ca un fals, după mai multe repere!"

Numele ei nu apare nici în baza de date a Colegiului Medicilor, dar „dr." Raluca Daniela Bîrsan a profesat fără probleme, prezentându-se în fața pacienților drept „rezident".

Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor a declarat, la Digi24 că: „În cursul dimineții de astăzi s-au făcut verificări în baza de date a Colegiului Medicilor din România și nu figurează în baza noastră de date. Și dacă ar fi fost voluntar, trebuia să aibă o înregistrare la Colegiul Medicilor și trebuia cu acea înregistrare să meargă la spital pentru a face un contract de voluntariat. E o formă legală în care unul își declară dorința de a deveni voluntar. Spitalul, secția spune aș avea nevoie de el aici și atunci faci un document cu conducerea spitalului în care pune diploma, certificatul profesional de calificare și înregistrarea de la Colegiul Medicilor cu plata asigurării de malpraxis".

Ce spun reprezentanții Spitalului

În urma scandalului, medicul Dan Blendea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Ilfov, și Dorin Bejan, șeful secției de Ginecologie, au organizat o conferință de presă pentru a lămuri aceste aspecte.

Dr. Dan Blendea a declarat că „am văzut-o pe Raluca Bîrsan în spital prin 2009, ca studentă". El a recunoscut că, la dosarul depus la spital de „medicul voluntar" Raluca Bîrsan, ea apare ca medic de familie autorizat. „Se fac cerecetări", au adăugat cei doi.

„Dar, până la proba contrarie, documentele pe care le avem atestă că doamna este medic", au conchis reprezentanții spitalului public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel