Scandalul cu clorochina și hidroxiclorochina: Studiul care arăta că nu sunt eficiente, RETRAS!

pastile
După ce concluziile lor au provocat un scandal la nivel mondial și OMS suspendase testele clinice, trei dintre cei patru autori ai studiului care arăta că hidroxiclorochina și clorochina n-ar aduce niciun beneficiu pacienților cu COVID-19 au cerut ca lucrarea lor să fie retrasă din The Lancet. 

La nici două săptămâni după ce Organizația Mondială a Sănătății a oprit studiul internațional pe tratamentul cu clorochină și hidroxiclorochină la pacienții COVID-19, studiul care a stat la baza acestei decizii este retras chiar de autorii săi. 

Dr Mandeep R. Mehra, Dr Frank Ruschitzka și dr Amit N. Patel, trei dintre autorii lucrării, „Hidroxiclorochina sau clorochina, cu sau fără macrolidă pentru tratamentul COVID-19: o analiză a registrului multinațional” ('Hydroxychloroquine or chloroquine with or without a macrolide for treatment of COVID-19: a multinational registry analysis'), care a fost publicat în The Lancet, și-au retras studiul! Ei spun că nu au putut să efectueze un audit independent al datelor care au stat la baza concluziilor analizei lor. Drept urmare, au ajuns la concluzia că „nu mai pot garanta pentru valabilitate pentru veridicitatea surselor de date primare”.

Anunțl de retractare din The Lancet, AICI. 

Studiul care a fost retras susținea că: Clorochina şi hidroxiclorochina, ineficiente împotriva COVID-19

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel