Scandal la spital. Pe cine a decis conducerea să vaccineze mai întâi: medicii, revoltați

Protestul medicilor de la Stanford, California   Sursa foto: reddit.com
Scandal la un spital din Stanford, după ce conducerea a decis categoria de personal care să fie vaccinată în prima rundă. 

O demonstrație amplă s-a desfășurat la Spitalul Stanford, unde personalul și-a arătat nemulțumirea față de decizia conducerii de a administra mai întâi vaccinul unor administratori și medici care sunt acasă și care nu sunt în contact cu pacienții, în locul lucrătorilor din prima linie. 
Protestele au izbucnit vineri la Spitalul Centrului Medical al Universității Stanford din California, unde rezidenții medicali și cei din prima linie au organizat protestul, nemulțumiți de modul în care a fost distribuit vaccinul Covid-19 la personal.

Oficialii de la Stanford Medicine s-au bazat pe un algoritm incorect pentru a determina cine ar trebui să se vaccineze mai întâi și a acordat prioritate unor medici de rang înalt, și nu rezidenților medicali care au contact cu pacienții
Lista creată de algoritm trebuia să fie verificată înainte de a fi realizată, dar administratorii nu au reușit să facă acest lucru, în parte din cauza modificărilor rapide.

Conducerea Stanford Health Care și-a cerut scuze vineri pentru decizia care a lăsat aproape toți tinerii săi medici din prima linie în afara primei runde de vaccinări împotriva coronavirusului. Centrul medical Palo Alto, California, a promis o soluție imediată care să-i includă pe medici în primul val de vaccinare, notează washingtonpost.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel