Scăderea numărului de bolnavi la ATI. Raed Arafat: e un semn foarte bun de scădere a presiunii pe sistemul sanitar

Raed Arafat. Foto: Gov.ro
Raed Arafat, șeful DSU, a declarat marți seara, că sunt ”semnale bune” în evoluția pandemiei COVID și că numărul bolnavilor la ATI a scăzut la 919.

Raed Arafat, șeful DSU, a atras atenția, marți seara, că deși România a ajuns la cel mai mic număr de pacienți la ATI din decembrie 2020, asta nu înseamnă că oamenii nu mai trebuie să se vaccineze.

„Astăzi avem semnale bune: vedem și numărul de cazuri de la ATI, sunt 919 cazuri. Din 1 decembrie 2020 până acum n-am atins această cifră. E un semn foarte bun de scădere a presiunii pe sistemul sanitar, pe care colegii spun că o simt deja. (...) Ieri aveam două județe în scenariul galben, astăzi au scăzut și nu avem nicio creștere de incidență în ultimele 24 de ore. (...) Să vedem cum evoluează pentru că au început școlile, oamenii s-a întors la lucru, cei care au fost în vacanță s-au întors în țară, deci normal că mișcarea e mai mare, vremea e frumoasă, lumea iese, vedem cum evoluează, noi sperăm să ținem sub control chiar dacă vor fi anumite creșteri”, a precizat Arafat.

Potrivit acestuia, vaccinarea este cel mai important act pentru a menține această situație și pentru a ajunge ”la mai bine”, arată DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel