Șase sfaturi pentru tine. Starea de bine, dependentă și de alegerile proprii. Vasi Rădulescu: Timpul zboară

sase sfaturi - FOTO: Freepik
Șase sfaturi pentru tine. Dr. Vasi Rădulescu împărtășește ce trebuie să faci pentru a avea o viață sănătoasă.

Șase sfaturi pentru tine. Dr. Vasi Rădulescu vine cu șase sfaturi pentru o viață sănătoasă. Fiecare aspect al vieții tale influențează starea ta de bine. Unii oameni cred că bogăția este o cale rapidă spre fericire.

Cu toate acestea, diverse studii internaționale au arătat că calitatea relațiilor personale, și nu mărimea soldurilor bancare, este cea care are cel mai mare efect asupra stării noastre de bine.

Șase sfaturi pentru tine

Starea de bine nu înseamnă doar absența bolii sau a afecțiunilor. Este o combinație complexă de factori de sănătate fizică, mentală, emoțională și socială a unei persoane. Starea de bine este strâns legată de fericire și de satisfacția vieții. Pe scurt, starea de bine ar putea fi descrisă ca fiind modul în care vă simțiți în legătură cu dumneavoastră și cu viața dumneavoastră.

Vezi și: Ce este regimul Foodstagram și cum poți să slăbești uitându-te la poze cu mâncare. Bilic: Provoacă efect de lehamite

Factori care influențează starea de bine

Fiecare aspect al vieții dvs. influențează starea dvs. de bine. Cercetătorii care investighează fericirea au constatat că următorii factori sporesc starea de bine a unei persoane:

- o relație intimă fericită cu un partener

- rețea de prieteni apropiați

- o carieră plăcută și satisfăcătoare

- bani suficienți

Vezi și: Cele mai frecvente 8 boli la persoanele de peste 40 de ani

- exerciții fizice regulate

- o dietă nutritivă

- somn suficient

-convingeri spirituale sau religioase

-hobby-uri distractive și activități de agrement

- o stimă de sine sănătoasă

- o perspectivă optimistă

- obiective realiste și realizabile

- simțul scopului și al semnificației

- un sentiment de apartenență

- capacitatea de a se adapta la schimbare

- trăirea într-o societate echitabilă și democratică, potrivit Better Health.

Vezi și: Cât timp trebuie să fierbi carnea de porc. Cum se prepară corect. Greșeala pe care ai făcut-o până acum

”Șase sfaturi pentru tine:

1. Nu-ți consuma timpul anapoda. Doar pe acesta îl ai. Folosește-l pentru a fi în formă bună, a te dezvolta, a-i ajuta pe cei din jurul tău, a te concentra pe chestiuni frumoase și utile.

2. Încetează să mai alergi după lucruri. Nu-ți aduc nicio fericire. Natura umană îți va dicta imediat dorința de a vrea iar lucruri un pic mai bune, mai mari, mai strălucitoare. Pierzi timp, bani, intri în cercurile frustrării și dezamăgirii.

3. Încearcă să dormi cât mai bine. Nu conștientizezi cât de important e somnul pentru tine, pentru sănătatea ta. Fă cum poți să dormi 7-8 ore bune pe noapte.

4. Construiește-ți obiceiuri bune. Durează ceva, dar te vor ține mult și bine. Obiceiuri de citit, de socializat, de mâncat, de mișcat, de produs valoare.

5. Nu te consuma prea mult cu părerea celorlalți despre tine. Va fi mereu pestriță. Și nu uita că ei te văd mai mult cum sunt ei, nu cum ești tu.

6. Cu cât amâni lucrurile, cu atât dai mai tare cu piciorul la viața pe care ai putea să o ai. Revezi punctul 1. Timpul zboară. Revezi punctul 4. Echilibrează punctul 3. Stăpânește punctul 5. Îmbrățișează punctul 2”, notează dr. Vasi Rădulescu, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel