Urmărește dezbaterea live

Sarea de mare vs. sarea de Himalaya, care este mai bună pentru sănătate. De care ar trebui să consumi

sarea - FOTO: Freepick
Sarea de mare vs. sarea de Himalaya este eterna dezbatere în ceea ce privește proprietățile celor două.  Dar care este mai potrivită pentru sănătate.

În dezbaterea dintre sarea de Himalaya vs sarea de mare, există o serie de factori de luat în considerare înainte de a alege unul pentru noul condiment preferat.

Sare de mare vs. sarea de Himalaya

Deși sarea de Himalaya și sarea de mare au anumite caracteristici, există unele diferențe notabile între ele. Sarea de Himalaya se găsește în și în jurul regiunii Punjab din Pakistan. Timp de aproape 1.000 de ani, această formă colorată de rocă de sare a fost exploatată și folosită în această regiune, deși utilizarea sa poate data cu mult timp înainte.

Sarea de mare nu este extrasă din zăcăminte minerale, cum ar fi sarea de Himalaya sau sarea de masă, ci este extrasă direct din apa de mare, arată Organic Facts.

Vezi și: Slăbitul, imposibil cu medicamente ”miraculoase”. Medic: Și cu slana în pod și cu mațul în bârnă nu se poate

De ce diferă culoarea sării

Sarea de Himalaya este de culoare roz datorită culorii minereului de rocă, care este influențat în primul rând de concentrația bogată de fier. Acesta este motivul pentru care este adesea menționată ca sare roz de Himalaya. Sarea de Himalaya oferă o culoare și o aromă unice. Urmele de oxid de fier sau rugină explică nuanța sa vibrantă. Acest tip de sare include, de asemenea, minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu și multe altele.

Variind de la verde și roșu la gri sau negru-smoală, sarea de mare poate veni în multe nuanțe diferite. Deoarece poate fi extrasă din apa de mare din întreaga lume, diferitele compoziții minerale și alge pot schimba culoarea și aroma sării de mare.

Sarea de mare vs sarea de Himalaya, compoziție chimică

Compoziția chimică a sării de Himalaya este compusă în principal din clorură de sodiu, deci este destul de asemănătoare cu sarea de masă și sarea de mare din punct de vedere chimic. Ambele săruri sunt săruri naturale și pot conține impurități minerale, cum ar fi niveluri ridicate de plumb și cupru, din cauza poluării mediului.

Vezi și: Sarcina la adolescente, fenomen îngrijorător. Pe ce loc se situează România în topul european

Sarea de mare vs sarea de Himalaya, savoare

În ceea ce privește savoarea, nu există o mare diferență între Himalaya și sarea de mare. Tipurile mai mari, mai granulate de sare au un gust mai sărat. Ambele săruri au o aromă mai curată decât sarea de masă datorită conținutului lor mineral.

Sarea de mare vs sarea de Himalaya, textură

Sarea de mare, care este extrasă din apa de mare, are o umiditate naturală și are o textură mai moale în comparație cu sarea de Himalaya. Se dizolvă mai ușor decât sarea de Himalaya atunci când este utilizată în alimente. 

Textura sării de Himalaya tinde să fie mai grosieră decât la alte soiuri de sare, ceea ce o face să fie preferată pe anumite feluri de mâncare. Ambele tipuri de sare funcționează, precum și sărurile de finisare. Datorită texturii lor granulare, ele sunt utilizate în saramură și marinate.

Vezi și: Dormitul pe spate, riscuri. Cum trebuie să stai corect, dacă dormi pe spate. Florin Govor: Asta reduce la jumătate presiunea de pe coloană

Sarea de mare vs sarea de Himalaya, care este mai bună

Prelucrare: Înainte ca sarea de Himalaya să poată fi adăugată în siguranță în alimente, aceasta trebuie procesată și purificată, moment în care poate fi utilizată în același mod ca și sarea obișnuită.

Procesul de producție lasă această sare cu puține beneficii suplimentare față de sarea de masă, deși își păstrează culoarea roz. Între timp, sarea de mare este sare produsă de evaporarea apei de mare din cauza căldurii soarelui. Există mai puțin timp de procesare utilizat în producția sa.

Minerale: Sarea de Himalaya conține oxid de fier și alte minerale. Sarea de mare are, de asemenea, o anumită cantitate de minerale, cum ar fi potasiul, fierul și zincul.

Sulfați: Unii oameni susțin că soiurile mai întunecate de sare de mare au mai mulți sulfați, ceea ce poate fi benefic pentru organism.

Lămpi cu sare: Deși există unii care susțin că băile de sare de Himalaya și lămpile cu sare pot ajuta sănătatea în mai multe moduri - de la detoxifierea organismului până la protejarea sistemului respirator - există puține cercetări pentru a verifica aceste afirmații.

Nu există niciun beneficiu major pentru sănătate legat de utilizarea sării de Himalaya sau a sării de mare. Cu toate acestea, principalul beneficiu pentru sănătate este că ambele săruri naturale conțin o cantitate foarte mică de iod, spre deosebire de nivelurile mai ridicate de sare de masă iodată. Deci, mergeți mai departe și experimentați cu diferite săruri naturale pentru a găsi ceea ce vi se potrivește mai bine!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel