Sărbători la munte: salvamontiștii, solicitați în aproape 40 de cazuri

Salvamontiștii au fost solicitați în special la schi    Sursa foto: facebook.com/romania.salvamont/
Sărbătorile petrecute la munte nu sunt întotdeauna cele mai liniștite. Salvamontiștii din întreaga țară au fost solicitați în aproape 40 de cazuri, majoritatea la schi.

Salvamontiştii din întreaga ţară au intervenit, în a doua zi de Crăciun, la 39 de evenimente semnalate prin apeluri 112, cu cele mai multe cazuri confruntându-se cei din Sinaia şi din Predeal.

Potrivit paginii de facebook a Salvamont România, joi a fost zi de "foc" pentru salvatorii din staţiunile montane, cei din Sinaia şi din Predeal confruntându-se cu câte şase evenimente, cei din Lupeni şi din Gorj cu câte 5, cei Alba cu 4, cei din Buşteni cu 3, cei din Caransebeş şi Maramureş cu câte două, iar cei din judeţele Mureş, Suceava, Neamţ, Sibiu, Braşov şi respectiv municipiul de sub Tâmpa - cu câte un apel, citează agerpres.ro.

Principalele cauze ale evenimentelor identificate de salvamontişti au fost reglarea necorespunzătoare a legăturilor de schi, folosirea de mijloace improvizate de alunecare pe zăpadă, precum şi gradul mare de încărcare a puţinelor pârtii funcţionale cu practicanţi ai sporturilor de iarnă, a menţionat sursa citată.

De asemenea, joi seara, salvamontiştii din Gorj au intervenit pentru recuperarea unei maşini care a ieşit în afara carosabilului şi a rămas înzăpezită, în partea de nord a staţiunii Rânca. Cele trei persoane din maşină, printre care şi un copil, au ajuns în siguranţă la o cabană, iar maşina a fost recuperată, după ce drumul a fost deszăpezit de salvamontişti şi drumari.

Peste 400 de salvamontişti se află zilnic la datorie, în această perioadă, în circa 100 de baze şi posturi Salvamont din zonele turistice montane, a precizat sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel