Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Sucurile nu sunt un înlocuitor complet al fructelor și legumelor întregi, dar aduc multe beneficii pentru sănătate. Pe lângă faptul că furnizează organismului nutrienți, sucurile completează cantitatea de lichide din organism și previn deshidratarea.
Adesea, medicii recomandă evitarea consumului unor cantități mari de sucuri, deoarece acestea conțin zahăr și aproape deloc fibre. Dar din când în când te poți răsfăța cu un pahar de suc proaspăt stors.
Cele mai multe dintre ele nu sunt doar gustoase, ci și foarte sănătoase. Sunt eficiente în prevenirea cancerului, a bolilor legate de vârstă, a bolilor de stomac și îmbunătățesc memoria. Atenție: chiar și cele mai sănătoase sucuri trebuie consumate cu moderație.
Sucul de portocale. Încărcat cu vitamina C, sucul de portocale ajută la controlul nivelului de colesterol din sânge și previne inflamația din organism, care poate fi cauzată de consumul de alimente excesiv de grase. Se crede că persoanele care beau un suc de citrice după masă au un nivel mai scăzut de molecule de citokine inflamatorii în sânge decât cei care consumă doar apă.
Dietă fără restricții. Ce presupune regula 80-20. Cum poți să mănânci orice fără să te îngrași
Limonada. Sucul de lămâie este util, în special, persoanelor cu predispoziție la urolitiază. Potrivit studiilor, consumul regulat de limonadă poate reduce probabilitatea apariției pietrelor la rinichi cu 90%. Însă în cazul unor probleme de stomac precum gastrită și ulcer, sucul de lămâie trebuie consumat cu mare grijă. Este în mod natural, acru, iar îndulcirea nu face decât să-i îmbunătățească gustul, în schimb aciditatea rămâne ridicată.
Sucul de struguri. Dacă dorești să-ți ajuți creierul să funcționeze mai repede, să-ți îmbunătățești memoria și funcțiile cognitive, bea suc de struguri. Persoanele care au consumat zilnic, în mod regulat, câte un pahar din această băutură miraculoasă, timp de 12 săptămâni, au reușit să facă mai ușor față stresului intelectual.
Patru alimente satisfac pofta de dulce și te ajută să slăbești
Sucul de merișoare. Substanțele fitochimice din merișoare au un efect benefic asupra sistemului digestiv. Un studiu din 2012 a confirmat că sucul de merișoare inhibă activitatea bacteriilor, inclusiv Helicobacter pylori, care contribuie la dezvoltarea gastritei și a ulcerelor gastrice.
Sucul de roșii. Licopenul antioxidant din roșii reduce riscul apariției mai multor forme de cancer. În general, se recomandă să bei sucuri din diverse legume, deoarece acestea au o serie de proprietăți unice care contribuie la sănătatea întregului organism.
Sucul de prune. Aceste fructe sunt bogate în potasiu, fibre și antioxidanți benefici. Sucul de prune conține zahăr alcool sorbitol, care este un laxativ natural benefic pentru persoanele cu probleme digestive.
9 supralimente pentru micul dejun. De ce nu trebuie să sari peste această masă
Sucul de rodie. Acest suc este un adevărat elixir al tinereții. Este deosebit de bogat în antioxidanți, care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor, cauzate de radicalii liberi. Sucul de rodie conține mai mulți dintre acești nutrienți benefici decât ceaiul verde și vinul roșu. De asemenea, sucul de rodie este util pentru persoanele care suferă de boli ale sistemului cardiovascular.
Pe lângă faptul că sucurile sunt benefice pentru întregul organism, unele dintre ele t ajută la să scapi de excesul de greutate. Alege băuturile naturale care au capacitatea de a elimina toxinele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Hidratarea este un obicei esențial...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Ingredientul cheie care îți menține sănătatea la vârsta a doua și...
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...