SANITAS: Guvernul reduce veniturile în Sănătate și Asistență Socială. Proteste

Foto: Sanitas Covasna
SANITAS anunță proteste dacă Guvernul va modifica, luni, Legea salarizării, reducând sporurile pentru condiții grele, periculoase sau vătămătoare.

Sindicaliștii de la SANITAS ar putea ieși în stradă dacă Guvernul va modifica luni, 23 decembrie, Legea salarizării. Executivul a anunțat că își va asuma răspunderea pe modificarea Legislației în cauză. Astfel, sporul pentru condiții grele de muncă și cel pentru condiții periculoase sau vătămătoare ar urma să fie raportate la salariul minim brut pe țară garantat în plată (adică 2.230 lei de la 1 ianuarie 2020) și nu la salariul aflat în plată, ca până acum.

„Modificarea va afecta toți bugetarii, inclusiv angajații din Sănătate și Asistență socială. Federația SANITAS atrage atenția guvernanților că această modificare va duce la scăderea veniturilor unor categorii de salariați din cele două domenii", se arată într-un comunicat.

Vor organiza proteste

Mai mult, spun sindicaliștii, „schimbarea definiției sporului – considerat ca acel element al salariului care se poate calcula „după caz, ca procent la salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată" creează premisele modificării, în timp, a tuturor sporurilor, nu numai a celor două categorii vizate prin acest proiect de lege".

„Atragem atenția actualilor guvernanți că modificarea legislației salarizării prin asumarea responsabilității, fără consultarea partenerilor sociali reprezintă nu numai o încălcare a principiilor dialogului social; este și o ignorare a capitalului de încredere cu care organizația sindicală, ca parte a societății civile, a creditat echipa guvernamentală la învestire! În replică la angajarea răspunderii guvernamentale, și noi, SANITAS, ne asumăm răspunderea sindicală pentru toate formele de protest prevăzute de lege, prin care angajații din Sănătate și Asistență socială vor reacționa imediat, dacă acest proiect de lege va fi aprobat!", anunță reprezentanții Sanitas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel