Sanitas: Contractul Colectiv de Muncă trebuie semnat în septembrie
28 aug 2019, 16:14

Peste 280 de sindicaliști au pichetat în martie Ministerul Sănătății. FOTO: Sanitas
În urma întâlnirii reprezentanților Sanitas din peste 150 de unități sanitare din țară, Federația solicită Ministerului Sănătății să finalizarea negocierilor Contractului Colectiv de Muncă (CCM) la nivel de sector de activitate și semnarea acestuia până la sfărșitul lunii septembrie 2019. Conducerea Federație a anunțat că va stabili un calendar de acțiuni sindicale. 

Federația Sanitas consideră că este lipsă de respect din partea autorităților centrale - Ministerul Sănătății și Guvernul României - față de salariații din sănătate, tergiversarea de mai bine de doi ani a negocierilor CCM.

„Amintim că Guvernul României a oferit, în luna mai 2018, garanții ferme privind finalizarea negocierilor colective cu păstrarea tuturor drepturilor anterior câștigate, într-un „termen rezonabil", se arată într-un comunicat al Federației transmis redacției.

„Este inadmisibil ca toți salariații din Sănătate să fie, de mai bine de doi ani, lipsiți de minima protecție conferită de acest document! Consiliul Național al Federației SANITAS din România, convocat pentru data de 12 septembrie 2019, va analiza stadiul negocierilor și va stabili programul de acțiuni sindicale în situația în care principalul obiectiv al Federației, semnarea CCM, nu a fost realizat!", anunță reprezentanții Sanitas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?