Sanitas: Contractul colectiv de muncă din Sănătate, înregistrat la Ministerul Muncii

Contractul colectiv de muncă, înregistrat la Ministerul Muncii
UPDATE: După ce a fost semnat sâmbătă noaptea, de sindicate și Ministerul Sănătății, contractul Colectiv de Muncă din Sănătate a fost înregistrat, astăzi, la Ministerul Muncii, anunță Sanitas. Contractul, link direct. 

Sanitas, primele informații despre Contractul Colectiv de muncă din Sănătate:

Astăzi, 4 noiembrie 2019 s-a înregistrat, la Direcția dialog social a Ministerului Muncii și Justiției Sociale, cu numărul 1206/04.11.2019, Contractul Colectiv de Muncă la nivel de sector bugetar SĂNĂTATE pentru anii 2019-2021.

Contractul colectiv de muncă poate fi găsit integral AICI.

Negocierea prezentului contract a avut la bază prevederile CCM anterior și a respectat principiul drepturilor câștigate astfel încât să asigure păstrarea lor pentru toți membrii noștri de sindicat.

CCM la nivel de sector este valabil 24 de luni, produce efecte de la data înregistrării lui la Ministerul Muncii (4 noiembrie 2019) și se aplică în toate unitățile sanitare publice.

Structura Contractului Colectiv de Muncă este următoarea:

CAPITOLUL 1 - Dispoziţii generale. Acest capitol prevede:

- unde și cui se aplică reglementările;

- drepturi și obligații ale angajaților și angajatorului în ceea ce privește relațiile de muncă.

CAPITOLUL 2 - Prevede clauze referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea și încetarea contractului individual de muncă.

CAPITOLUL 3 - Condiţii privind sănătatea şi securitatea în muncă.

CAPITOLUL 4 - Salarizarea şi alte drepturi salariale. Modalitatea de stabilire a drepturilor salariale și garantarea unor drepturi de natură salarială prevăzute de legislația actuală.

CAPITOLUL 5 - Timpul de muncă şi timpul de odihnă. Reglementări privind stabilirea programului de lucru în unitățile sanitare publice, stabilirea concediilor de odihnă pe tranșe de vechime în muncă, acordarea zilelor de concediu suplimentar pentru fidelitate.

CAPITOLUL 6 - Protecţia socială a salariaţilor membri ai sindicatelor afiliate organizaţiilor sindicale semnatare ale prezentului contract colectiv de muncă, inclusiv protecția salariaților în cazul concedierilor colective.

CAPITOLUL 7 - Formarea profesională. Drepturile și obligațiile salariaților și ale angajatorului cu privire la formarea profesională în domeniul medical.

CAPITOLUL 8 - Drepturile sindicatelor afiliate organizaţiilor sindicale semnatare ale prezentului contract colectiv de muncă. Dreptul sindicatelor la informare, consultare și luarea deciziilor în ceea ce privește relațiile de muncă la nivel de unitate.

Contractul are de asemenea 11 anexe după cum urmează:

Anexa nr. 1. Lista unităților în care se aplică contractul colectiv de muncă la nivel de sector bugetar sănătate (inclusiv o definiție a generală a unităților în care se aplică CCM)

Anexa nr. 2. Aplicarea contractului colectiv de muncă la nivelul unităţii/instituţiei și desfășurarea negocierilor la acest nivel

Anexa nr. 3. Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea comisiei paritare la nivel de sector

Anexa nr. 4. Modelul contractului individual de muncă

Anexa nr. 5. Categoriile de personal, locurile de muncă şi activităţile care beneficiază de reducerea duratei normale a timpului de lucru

Anexa nr. 6. Numărul de zile de concediu de odihnă suplimentar pe locuri de muncă şi în funcţie de condiţiile de desfăşurare a activităţii

Anexa nr. 7. Sporul de vechime în muncă (coeficienții de ierarhizare aferenți tranșei de vechime în muncă)

Anexa nr. 8. Echipamentul de protecţie

Anexa nr. 9. Procedura privind asigurarea egalității de șanse și interzicerea discriminării

Anexa nr. 10. Procedura cercetării disciplinare prealabile

Anexa nr. 11. Procedura privind protecția salariaților din sănătate împotriva agresiunilor la locul de muncă, a anunțat Sanitas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel