Sângerări gingivale, posibilă lipsă a unei vitamine din organism

Sângerările gingivale pot să trădeze lipsa vitaminei C din organism.

Sângerările gingivale sunt în general un semn al gingivitei, un stadiu incipient al bolii parodontale, dar pot, de asemenea, să semnaleze un nivel scăzut al vitaminei C scăzută. Acestea sunt concluziile unui studiu publicat de Nutrition Reviews.

Cercetătorii au examinat 15 studii publicate care au implicat 1.140 de persoane sănătoase, precum și date despre 8.210 de persoane din sondajul CDC pentru examinarea sănătății și nutriției. Ei au descoperit că nivelurile scăzute de vitamina C în fluxul sanguin au fost asociate cu un risc crescut de sângerare a gingiilor. Cercetătorii au observat, de asemenea, că creșterea aportului de vitamina C poate ajuta la rezolvarea problemei.

Creșterea sângerărilor în general este unul dintre simptomele scorbutului, o boală cauzată de un deficit sever de vitamina C. Scorbutul, care a afectat adesea marinarii din secolul al XVIII-lea fără acces la fructe și legume, este rar astăzi. Totuși, acest nou studiu pune în lumină o posibilă cauză a sângerării gingiilor legate de nivelurile de vitamina C, care sunt doar puțin scăzute - insuficiente pentru a provoca scorbut, arată Harvard Medical School.

Aportul zilnic recomandat de vitamina C pentru bărbații adulți este de 90 de miligrame (mg).

Ar trebui să vă adresați medicului dentist dacă aveți sângerări gingivale recurente atunci când vă spălați pe dinți sau folosiți ața dentară. Dar experții sugerează, de asemenea, creșterea vitaminei C într-o o măsură bună, consumând mai multe alimente precum varza, portocale, ardei și kiwi sau de la un supliment zilnic de 100 mg până la 200 mg de vitamina C.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel