Sănătatea ta, în pericol! Nu face niciodată asta pe stomacul gol

Dimineața este cea mai grea parte a zilei, când, de multe ori, sari peste micul dejun sau ronțăi câțiva covrigei, în speranța că stomacul nu rămâne gol. Din păcate, multe dintre tabieturile tale matinale îți pot pune sănătatea în pericol, astfel că este bine să ții cont de aceste sfaturi.

Cafeaua NU se bea pe stomacul gol

Dacă te confrunți cu arsuri la stomac și nu știi care este cauza, gândește-te la ce bei dimineața. Ideal ar fi să bei un pahar de apă pe stomacul gol, apoi să iei micul dejun și la final cafeaua, eventual fără zahăr și lapte.

Băută pe stomacul gol, cafeaua nu va face altceva decât să crească aciditatea din stomac și să favorizeze apariția mai multor probleme digestive. În plus, dacă obișnuiești să sari mereu peste micul dejun, în timp te vei confrunta cu o deficiență de serotonină, aspect responsabil de starea ta de spirit deficitară din ziua respectivă.

Antiinflamatoarele fac mai mult rău decât bine

Antiinflamatoarele nesteroidiene, aspirină sau eternul paracetamol, luate pe stomacul gol, pot provoca sângerări intestinale. Așa că ai grijă!

Fă mișcare după ce ai luat o gustare

Este de preferat să faci mișcare dimineața, însă nu înainte de a mânca ceva ușor. Nu te gândi că dacă vei alerga pe stomacul gol,  vei arde mai multe calorii. Sportul doar va stimula creșterea nivelului de acid gastric din stomac, acțiune destul de periculoasă ulterior pentru organismul tău.

Sucul din citrice irită stomacul

Știm cu toții cât este de bun și sănătos un fresh de portocale sau grepfruit, dar ține cont de faptul că băut pe stomacul gol poate irita mucoasa stomacului. Mai ales dacă te știi cu probleme gastrice evită să îl consumi.

Evită guma de mestecat

Un alt obicei nesănătos este guma de mestecat pe stomacul gol. În scurt timp, acest obicei poate duce la apariția gastritei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel