Sănătatea oaselor, cum prevenim fracturile în funcție de vârstă

Sănătatea oaselor, pe măsură ce înaintăm în vârstă
Sănătatea oaselor ar trebui să ne îngrijoreze mai mult, în special pe măsură ce înaintăm în vârstă. Atât bărbații, cât și femeile, pot suferi de osteoporoză.

Sănătatea oaselor este foarte importantă, în special după 40 de ani. „Nu așteptați până când veți cădea, pentru a începe să vă gândiți la sănătatea oaselor”, a spus dr. Philip Bosha, medic la Penn State Sports Medicine în State College. „Sănătatea osoasă este importantă pentru femei și bărbați la orice vârstă, dar mai ales pentru persoanele în vârstă.”

Academia Americană a Chirurgilor Ortopedici a făcut publice o serie de  sugestii pentru construirea și îngrijirea oaselor de-a lungul vieții:

Copii și tineri adulți

Copiii și adulții tineri se dezvoltă până ajung la masa osoasă maximă - cele mai puternice oase pe care le vor avea vreodată. Cei mai mulți oameni ating masa maximă osoasă între 25 și 30 de ani.

„Într-o anumită măsură, genetica determină apogeul, dar influențele stilului de viață, cum ar fi dieta și exercițiile fizice, sunt de asemenea factori importanți”, a spus Bosha.

Peste 40 de ani

După 40 de ani, masa osoasă scade lent. Administrarea a 1.000 de miligrame de calciu și 1.000 de unități internaționale de vitamina D pe zi vă pot ajuta să vă mențineți oasele. De asemenea, exercițiile cum ar fi alergarea și mersul rapid, și antrenamentul de rezistență (pentru consolidarea mușchilor) sunt importante pentru a menține rezistența musculară și osoasă și pentru a preveni căderile.

După 50, până la 70 de ani

După vârsta de 50 de ani, aportul zilnic recomandat de calciu pentru bărbați rămâne 1.000 de miligrame pe zi. Femeile care au peste 50 de ani, care intră în menopauză sau au trecut prin menopauză ar trebui să-și crească aportul de calciu la 1.200 de miligrame pe zi.

Pe măsură ce nivelurile de estrogen scad în timpul menopauzei, poate apărea pierderea osoasă rapidă. Toate femeile de peste 65 de ani, dar și cele cu vârsta cuprinsă între 60 și 64 de ani care au un risc crescut de fractură, ar trebui să facă o analiză a densității osoasă.

„Dacă studiul densității osoase arată osteoporoză, poate fi rezonabil să începeți să luați un medicament numit bisfosfonat, pe care îl puteți obține într-o varietate de forme”, a spus Bosha. „Unele sunt pastile luate săptămânal sau lunar, iar alte tipuri pot fi administrate intravenos.”

Alte medicamente pentru îmbunătățirea densității osoase includ calcitonina, pe care o puteți administra într-un spray nazal; hormonul paratiroidian, care este luat prin injecție, sau o categorie de medicamente numite modulatoare selective ale receptorilor estrogeni.

Peste 70 de ani

După vârsta de 70 de ani, atât bărbații, cât și femeile ar trebui să ia 1.200 de miligrame de calciu pe zi și 800 UI de vitamina D pe zi. Bărbații devin mult mai susceptibili să aibă o densitate osoasa mai mică și pot suferi fracturi. Unii bărbați pot dori să ia în considerare o analiză a densității osoase.

„Pentru oamenii de această vârstă, evitarea căderilor este crucială. Menținerea echilibrului și a forței musculare prin exerciții fizice și menținerea oaselor puternice prin aportul adecvat de calciu și vitamina D poate contribui la scăderea riscului de fracturi severe din căderi”, a spus Bosha.

 

Sursa: AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel