Sănătate precară a dinților îți îmbolnăvește inima. Iată de ce

Sănătatea precară a dinților îți îmbolnăvește inima
Sănătatea precară a dinților a fost asociată de cercetători cu apariția bolilor cardiace. Un nou studiu arată că periajul dinților de două ori pe zi este important.

Sănătatea orală a fost întotdeana asociată cu sănătatea înterului rganism. Mai mult, studii recente au arătat o legătură între bacterii aflate în gură ș apariția bolii Alzheimer. Acum, într-un nu studiu, cercetătorii au stabilit o legătură între lipsa sănătății dinților și apariția bolilor de inimă.

Inclusiv periajul de două ori pe zi și cel puțin o curățare profesională anuală - pare să fie legată de o mai bună sănătate a inimii, arată un studiu din European Heart Journal.

Rezultatele s-au bazat pe datele de la aproape 248.000 de adulți sănătoși cu vârsta de peste 40 de ani, care au făcut parte dintr-un program național de screening de sănătate în Coreea.

Studiu de urmărire de 9,5 ani

Cercetătorii au urmărit participanții la studiu în medie de 9,5 ani și au remarcat rate mai mari de probleme legate de inimă în rândul persoanelor care aveau boală parodontală (afecțiune a gingiei) sau care și-au pierdut dinții.

După ajustarea datelor la factorii care pot denatura rezultatele studiului, cum ar fi hipertensiunea arterială și diabetul, cercetătorii au estimat că o ședință suplimentară de spălare a dinților pe zi a fost asociată cu un risc cu 9% mai mic de boli cardiovasculare.

În plus, mersul la stomatolog pentru o curățare profesională cel puțin o dată pe an a fost asociat cu un risc cu 14% mai mic. O serie de studii anterioare au ajuns la concluzii similare, subliniind importanța unei bune igiene orale.

 

Sursa, AICI.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel