Sănătate mai bună, dată și de existența unui scop în viață

Bucurie
Cercetătorii susțin că o mai bună sănătate este dată și de existența unui scop în viață, conform unui studiu.

Existența unui scop în viață influențează sănătatea unui individ, susține un studiu publicat recent în Jurnalul de Psihiatrie Clinică din ianuarie/februarie 2020. Cercetătorii au chestionat 1.042 de adulți, cu vârsta medie de 65 de ani, rugându-i să răsundă la o serie de întrebări despre sensul din viața lor. Apoi au comparat răspunsurile lor cu date despre sănătatea lor fizică și mentală, scrie Harvard Medical School.

Respondenții care au crezut că au semnificație în viața lor au avut scoruri de sănătate fizică și mentală mai bune și funcții cognitive mai mari comparativ cu cei care nu au declarat că au un scop în viață. Mai mult sens în viața cuiva înseamnă mai puțin stres și mai puțină anxietate, susțin cercetătorii. Însă, adaugă ei, sunt necesare de cercetări suplimentare pentru a determina dacă găsirea scopului în viață va duce la o sănătate mai bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel