Sănătate și echilibru în minte și corp. 9 sfaturi banale

Bucurie
Muzica, somnul, banalul zâmbet și prietenii sunt câteva argumente care vă ajută să aveți o stare de bine.

Specialiștii recomandă câteva sfaturi la îndemâna oricui ca să țineți depresia deoparte. Iată câteva, potrivit medicinenet: 

1. Faceți muncă de voluntariat - găsiți modalități de a vă implica în comunitatea voastră sau ajutați un prieten care are nevoie. Vă veți ajuta și pe voi. Gestul vă poate îmbunătăți sănătatea și bunăstarea mentală. O acțiune win-win.

2. Faceți-vă prieteni noi – vă veți simți mai bine petrecând timp cu oameni care țin la voi. Așadar, fiți deschiși la noi relații, fie că este vorba de cineva pe care îl întâlniți la birou, în sală de gimnastică, în biserică sau în parc. Însă, asigurați-vă că mențineți și conexiunile pe tot parcursul vieții. Studiile arată cu cât sunteți mai conectat, cu atât sunteți mai fericiți.

3. Faceți mișcare - poate dura 5 minute ca exercițiul fizic să vă schimbe dispoziția. Mișcarea corpului are efecte bune pe termen lung: vă ține departe de stări depresive.

4. Iertați și uitați - țineți ranchiună pe cineva? Uitați-l! Iertarea vă eliberează de gândurile negative și face mai mult loc în viața voastră pentru liniște interioară. Și asta aduce fericirea.

5. Practicați mindfulness - meditați timp de o oră pe săptămână. Vă va oferi o doză de bucurie, pace și mulțumire. De asemenea, va crea noi căi în creierul vostru pentru a vă facilita simțirea bucuriei.

6. Puneți muzică - muzica poate avea un efect puternic asupra emoțiilor tale. Alegeți mixul preferat de muzică și intrați în ritm.

7. Obțineți somnul de care aveți nevoie - majoritatea adulților au nevoie de 7 sau 8 ore de somn în fiecare noapte pentru a rămâne într-o bună dispoziție. 

8. Amintiți-vă „de ce” - când aveți un sens al scopului - de ce lucrați, de ce faceți exerciții sau faceți ceva bun pentru altcineva - asta dă sens vieții voastre. În graba unei zile aglomerate, este ușor să pierdeți asta din vedere. Așadar, luați-vă un moment să vă aducați în minte. Fericirea înseamnă mai mult decât o plăcere momentană. 

9. Cautați oameni pozitivi - „emoțiile sunt contagioase”, așa cum spune și zicala. Așadar, vă doriți oameni în viața voastră care sunt încrezători, optimisti și sănătoși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel