Salată verde cu E.coli. Ce avertismente dau autoritățile

32 de oameni au fost infectați cu tulpina E. Coli, iar 13 persoane au fost spitalizate în urma consumului de salata, motiv pentru care autoritatile trag un puternic semnal de alarmă. Incriminată este salata verde romană, de culoare verde-gălbuie cu tufă voluminoasă, și cu frunzele alungite.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA i-a avertizat pe americani ,,Nu consumați salata, aruncați-o!", după ce un focar de E.Coli a izbucnit pe 8 octombrie, iar acum este epidemie. Deocamdată nu au fost raportate decese, dar pericolul există, mai ales că se apropie Ziua Recunoștinței, o sărbătoare celebrată de americani cu mese bogate.

CDC susține că magazinele și restaurantele nu ar trebui să servească salată până când nu se află mai multe informații legate de izbucnirea focarului, întrucât ar putea provoca infecție cu E. coli.

Autoritățile americane sfătuiesc populația să nu consume salata de romană simplă, dar nici în amestec. De asemenea, să se abțină de la a mânca salate de primăvară și salată de Caesar. În plus, le recomandă oamenilor să spele și dezinfecteze sertarele sau rafturile dinn frigiderele în carea fost depozitată salata. Investigația este în curs de desfășurare, iar informațiile vor fi actualizate, potrivit WebMd.com.

Și Canada este atinsă de epidemia de E.coli, două provincii au înregistrat deja cazuri de îmbolnăvire. 18 cazuri de infecţii cu E. coli din care 3 în Ontario şi 15 în Quebec au determinat autorităţile sanitare canadiene să demareze anchete.

Și Marea Britanie s-a confruntat în trecut cu o problemă asemănătoare, cînd 150 de persoane s-au infectat cu această bacterie, dintre care două persoane au decedat și alte 62 au fost spitalizate. Toate conumaseră salată preambalată fără a o spăla înainte.

Colibacilii Escherichia coli (E.coli) sunt prezenți, în mod normal, în flora intestinală, fiind inofensivi la om, atunci când nu părăsesc tubul digestiv. Dar dacă E.coli e transmisă prin ingerarea de carne sau alte alimente contaminate, cum ar fi salata, poate fi letală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel