Salata iceberg, beneficii pentru sănătate. Cu ce nutrienți vine și cum trebuie să o prepari pentru a profita de toate calitățile ei

salata iceberg - FOTO: Freepik@azerbaijan_stockers
Salata iceberg este o importantă sursă de vitamine.

Salata iceberg are un gust neutru și oferă o senzație răcoritoare. Salata iceberg nu este la fel de bogată în nutrienți ca multe alte verdețuri, dar oferă unele beneficii.

Salata iceberg oferă cantități semnificative de vitamine A și K. De asemenea, are cantități mici de multe alte substanțe nutritive sănătoase. Deși are un conținut scăzut de fibre, are un conținut ridicat de apă. De asemenea, oferă calciu, potasiu, vitamina C și acid folic.

Nutrienții din salata iceberg vă pot ajuta să îndepliniți cerințele zilnice standard pentru mai multe vitamine și minerale. Acestea includ:

- Vitamina C, un antioxidant puternic care ajută la menținerea sistemului imunitar sănătos.

- Calciu, care menține oasele și dinții puternici. De asemenea, sprijină funcția musculară, funcția nervoasă, și coagularea sângelui.

- Vitamina K, o vitamină care alături calciu poate preveni fracturile osoase. Este, de asemenea, parte integrantă pentru coagularea sângelui.

- Vitamina A, un antioxidant puternic care ajută la menținerea vederii pe timp de noapte și a sănătății ochilor. De asemenea, susține creșterea celulelor.

- Folat, o vitamină B care ajută la producerea ADN-ului și a materialului genetic. Este deosebit de important pentru femeile care sunt gravide sau care sunt de planificare pentru a rămâne gravidă.

- Potasiul, un mineral care reduce tensiunea arterială prin diminuarea efectelor sării în dietă, potrivit Healthline.

Vezi și: Operația de creștere în înălțime, când este necesară. Cum poți câștiga câțiva centimetri și cu ce riscuri

Salata iceberg, diferită față de celelalte tipuri de salată

La fel ca majoritatea verdețurilor cu frunze, salata iceberg este săracă în calorii, zahăr și grăsimi. Salata iceberg are doar aproximativ o calorie pe frunză. Are un conținut de apă mai mare decât multe alte tipuri de salată verde. S-ar putea să nu fie la fel de ambalată în vitamine sau nutrienți ca soiurile de salată mai închise și mai colorate - cum ar fi salata verde cu frunze roșii sau spanacul - dar salata iceberg poate avea încă un loc într-un plan de dietă sănătoasă.

Salata iceberg, beneficii asupra sănătății

Salata iceberg este foarte benefică pentru persoanele care nu mănâncă alte tipuri de legume. Aceasta are o serie de beneficii asupra sănătății, potrivit WEB:MD.

Salata iceberg îmbunătățește coagularea sângelui.

Vezi și: Cartoful alb sau cartoful dulce, care este mai sănătos. Nutriționist: Problemele apar, indiferent ce fel de cartofi alegem

Salata iceberg poate îmbunătăți coagularea sângelui

Salata iceberg este ambalată cu vitamina K, care s-a dovedit a ajuta la coagularea sângelui. Persoanele care au probleme cu coagularea sângelui pot beneficia de o dietă bogată în vitamina K. Totuși, deficitul de vitamina K este extrem de rar pentru majoritatea oamenilor. Dacă aveți un istoric de tulburări de sângerare sau boli de ficat, poate doriți să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă ați putea beneficia de mai multă vitamina K prin dieta pe care o aveți.

Salata iceberg, benefică pentru ochi

Salata iceberg este, de asemenea, bogată în vitamina A, un nutrient care s-a dovedit a ajuta la menținerea sănătății ochilor. Vitamina A poate ajuta la prevenirea pierderii vederii legate de vârstă și chiar la îmbunătățirea vederii în condiții de lumină scăzută.

Salata iceberg, importantă pentru dezvoltarea fetală

Folatul sau acidul folic este un alt compus care se găsește în salata iceberg. Acidul folic este esențial pentru dezvoltarea fetală, în special în primul trimestru, motiv pentru care medicii recomandă universal acidul folic femeilor care sunt însărcinate sau încearcă să rămână însărcinate.

Vezi și: Cancerul de col uterin, ucigașul care poate fi oprit. Medic: Recomandarea este fermă și susținută pentru vaccinare HPV

Salata iceberg, cum să o prepari

Salata iceberg are o aromă foarte ușoară, ceea ce o face adaptabilă la multe salate și alte rețete. Dacă adăugați o frunză la sandwich-ul cu ton sau salată de pui. 

Atunci când pregătiți salata iceberg, este important să vă asigurați că frunzele sunt spălate bine pentru a scăpa de pesticide și murdărie. În primul rând, tăiați baza bulbului de salată, care este prea greu de mâncat. După aceea, salata verde se toacă ușor cu un cuțit. 

Deși salata iceberg este cel mai frecvent utilizată în salate, există multe alte modalități de a adăuga salată verde în dieta ta. Utilizați salata iceberg pentru a adăuga o savoare proaspătă la următoarele preparate:

- Tacos

- Burgeri

- Sandvişuri

- Paste

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel