Salata care-ți curăță organismul. Ingredientul minune care trebuie mâncat timp de 4 săptămâni

Salata care ajuta la curatarea organismului. FOTO Captura video @ Vorbeste lumea PRO TV
Care este combinația ce detoxifică și alcalinizează organismul și care este salata care-ți curăță organismul.

Salatele sunt cele mai la îndemână alimente pe care le putem găti în zilele aglomerate, iar pe lângă aceste beneficiu este și cel al sănătății, căci astfel, toate ingredientele rămân în starea lor naturală.

Invitată în emisiunea ”Vorbește lumea” de la PRO TV, fotomodelul Claudia Neghină a prezentat salata care ajută la curățarea organismului.

”Am început cu preparate foarte simple, pentru că eu am plecat la 17 ani de acasă și a trebuit să îmi gătesc, însă nu aveam timp. Îmi făceam tot felul de salate, mic dejun, ouă. Am început să prepar ciorbe și lucruri mai complicate când am fost însărcinată, pentru că aveam foarte mult timp. Dar eu și acum prefer mâncarea cât mai curată, adică să văd eu în farfurie ce mănânc, nu îmi plac lucrurile amestecate și nici cele preparate termic foarte mult”, a spus Claudia Neghină, întrebată cum s-a apucat ea de gătit.

Salata detox și combinația minune

Pentru că vine vara și fiecare își dorește să mai scape de câteva kilograme, acumulate peste iarnă, cea mai bună soluție este o salată detox, ușor de preparat, cu ingrediente ”interschimbabile” dacă vă plictisiți.

”De exemplu, astăzi avem baby-spanac, salată verde, castravete, un fruct de papaya, dar se pot folosi și alte fructe, în funcție de preferințe, jumătate de avocado, sucul de la două portocale și o mână de coriandru. Este o salată ce se poate consuma la prânz și seara. Eu recomand timp de 4 săptămâni să consumați această salată, cam de trei-patru ori pe săptămână, iar fructul se poate schimba dacă vă plictisiți.

Această salată reface sistemul digestiv, fiind mai mult ca un medicament, decât o mâncare în sine, pentru că papaya are un rol de detoxifiere a organismului și ajută la digestie. Am ales papaya pentru că mai important decât fructul în sine sunt semințele, care sunt mult mai valoroase. Semințele de papaya curăță ficatul, rinichii și sângele de grăsime. (...) Eu tot timpul vin la voi cu rețete foarte simple, dar, de fapt, în spatele lor sunt niște secrete de care, dacă ținem cont, pe termen lung putem avea numai beneficii”, a mai spus Claudia Neghină.

De altfel, aceasta a subliniat faptul că avocado, în combinație cu sucul de portocale, topește grăsimea de pe abdomen, ceea ce înseamnă că această salată, pe lângă efectul alcalinizant, ne și slăbește. Mai mult, baza acestei salate sunt frunzele și castravetele, iar dressingul se realizează din avocado și sucul celor două portocale și mâna de coriandru, precum și semințele de papaya.

Papaya, fructul care încetinește îmbătrânirea: Conține licopen, care previne cancerul și efectele radiațiilor

Nu a descoperit nimeni elixirul tinereții până acum, dar există un fruct care ne ajută corpul să se mențină tânăr și ne ajută să ne prelungim viața cu câțiva ani. 

Fiecare fruct și legumă aduce câte un beneficiu pentru organism și sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos.

Potrivit mai multor studii efectuale de specialiștii în sănătate, există anumite tipuri de fructe care vă pot ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Potrivit dietiticianului Trista Best, fructele pot ajuta în procesul de îmbătrânire, iar cel mai bun fruct care conține şi mai multe substanțe nutritive este papaya.

"Papaya este un aliment care primește puțină atenție pentru capacitatea sa de a încetini și inversa semnele de îmbătrânire, dar inversarea se întâmplă atât la nivel intern, cât și extern, la nivel celular", a declarat Trita Best, potrivit EatThis. (Citește mai departe AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel