Să-și facă sau nu gravidele vaccinul împotriva COVID? Ce zic medicii

Gravida
Specialiștii nu sunt convinși 100% că vaccinul împotriva infecției COVID este sigur pentru gravide. La sfârșitul lunii vor apărea noi rezultate.

Medicul Hadi Rahimian susține că toate studiile arată că vaccinul produs de Moderna nu afectează fertilitatea la animale, iar în ce privește vaccinul produs de Pfizer, se așteaptă rezultate la sfârșitul lunii ianuarie. 

”Dacă ne gândim la femeile gravide, 340.000 de femei gravide, care au fost cadru medical în Statele Unite, au fost vaccinate, și până acum  nu s-a văzut niciun efect advers asupra lor. Așteptăm nașterea copiilor și vom vedea. Oricum, săptămâna viitoare, în Statele Unite va începe vaccinarea femeilor gravide. De altfel, femeile gravide au un risc mai mare dacă fac boala, dacă se infectează cu COVID, să ajungă la starea severă și să ajungă la secția de Terapia Intensivă, și atunci poate merită să fie vaccinate. Putem să ne gândim și pentru alăptare, pentru că sunt femei care au născut. Da, ele pot fi vaccinate. (...) Vaccinul nu poate să afecteze copilul, ba dimpotrivă, dacă mama are anticorpi, anticorpii produși în sângele mamei, prin lapte pot trece și la copil, să le dea o imunitate în plus”, a declarat medicul, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel