Rujeolă: cât de mult au crescut cazurile în pandemie

Rujeola a înregistrat o creștere alarmantă
Numărul cazurilor e rujeolă a ajuns la 650 în România, crescând în timpul pandemiei cu 50-60 pe zi.

Din cauza măsurilor de distanțare impuse pentru prevenirea infecțiilor cu COVID-19, a fost întrerupt programul de vaccinare al copiilor, ceea ce a dus la creșterea riscului ca milioane de copii să fie expuși unor boli.
OMS averstizează că cel puțin 80 de milioane de copii cu vârsta de sub un an sunt în pericol să facă boli precum difterie, rujeolă sau poliomielită.
Din cauza pandemiei, mulți părinți s-au temut să-și ducă copiii la medic pentru vaccin de teama infecției cu coronavirus. 
Medicul pediatru Mihai Craiu a explicat la Digi24 a spus că teama părinților de a-și duce copiii la medic în această perioadă a fost firească, dar că va crește numărul de îmbolnăviri. „Evident că va crește numărul de cazuri. De când a început pandemia sunt raportate săptămânal între 50 – 60 chiar 119 cazuri. Adică de când a început pandemia au fost 650 de cazuri de rujeolă în România.
Conform OMS, ținta de control într-o societate vaccinată ar fi să apară 5 cazuri la un milion de copii de rujeolă. Față de această cifră de cinci cazuri la un milion, creșterea a fost de peste 102 în pandemie", a explicat la Digi24 medicul pediatru Mihai Craiu.
El a mai arătat că în următoarea perioadă este posibil ca vaccinarea să fie recuperată, adică dozele de vaccin să fie administrate la cel mai scurt interval posibil. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel