Rujeolă: 18 cazuri în Caraș Severin, de la începutul anului

Vaccin
Rujeola începe să revină în județul Caraș Severin, unde de la începutul anului au fost înregistrate 18 cazuri.

La nivelul judeţului Caraş-Severin, de la începutul anului şi până în prezent, au fost confirmate 18 cazuri de rujeolă, informat luni purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, Daniel Botgros.

"Cazurile de rujeolă nu sunt multe, făcând o comparaţie cu anul trecut. 18 cazuri au fost confirmate de la începutul anului şi până în prezent. Nici anul trecut nu am avut o explozie a numărului cazurilor de rujeolă. Anul trecut, de exemplu, între lunile iulie şi decembrie au fost înregistrate 88 de cazuri. Noi vom fi vigilenţi pe tot parcursul anului. Vaccin antirujeolic avem suficient", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin.

În acest moment sunt 2.588 de doze de vaccin antirujeolic, ceea ce se consideră a fi suficient, deocamdată, afirmă Daniel Botgros.

Cele mai multe dintre cazurile înregistrate spre sfârşitul anului trecut au provenit din partea dinspre Mehedinţi a judeţului Caraş-Severin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel