Roșiile cu brânză, combinație periculoasă pentru curele de slăbire

rosiile cu branza combinatie. Foto Pexels @ Markus Spiske
Preferata românilor, brânza cu roșii, este periculoasă pentru cei care vor să slăbească. 

Una dintre combinațiile preferate ale românilor, roșiile cu brânză, este considerată periculoasă pentru curele de slăbire, chiar dacă luate separat elementele sunt foarte sănătoase.

Roșia este una dintre legumele cu cel mai scăzut nivel de calorii, numai 18 la 100 de grame, fiind o sursă excelentă de antioxidanți, fibre, minerale și vitamine. Tocmai pentru aceste calități, roșia este recomandată de către dieteticieni și nutriționiști în curele de scădere a colesterolului, dar și în programele de scădere în greutate. 

De altfel, este dovedit științific că antioxidanții prezenți în roșii oferă protecție împotriva cancerului, inclusiv a cancerului de colon, de prostată, de sân, endometrial, pulmonar, precum și în tumorile pancreatice. 

Licopenul, antioxidantul din clasa flavonoidelor, este prezent în roșii, iar împreună cu carotenoizii, acesta are capacitatea de a proteja celulele de radicalii liberi. Mai mult, s-a dovedit că licopenul previne deteriorarea pielii ca urmare a expunerii la razele ultraviolete, oferind protecție împotriva cancerului de piele. 

Zeaxatina, un alt compus bogat în flavonoizi, este prezentă în abundență în roșii. Aceasta ajută la protejarea ochilor și prevne apariția cataractei, cunoscută și ca ”degenerescență maculată atribuită vârstei”. 

Pe lângă acestea, roșii au și un conținut ridicat de vitamina A și C, iar în starea proaspătă sunt bogate în potasiu, acid folic, fier, calciu și mangan. 

De asemenea, roșiile fac parte din categoria produselor acide, astfel că pot fi combinate cu alimente bogate în proteine, precum brânza. Aceasta din urmă este bogată în grăsimi și sare, cu excepția brânzei slabe de vacă, bogată în calciu. 

Și totuși, combinația atât de apreciată de români, de roșii cu brânză este periculoasă pentru cei care sunt la cură de slăbire, potrivit Realitatea. O porție de telemea este de 100 grame pentru a ajunge la 250 de calorii.

Care este porția corectă de brânzeturi. Bilic: Plăcerea poate să ne coste silueta

Chiar dacă este încă post, nu strică să aruncăm o privire peste brânzeturile care ne vor ”invada” salatele de primăvară sau chiar de vară, dar și pe care mulți le folosesc în diete.

Nutriționistul Mihaela Bilic a făcut o scurtă revistă asupra lor pentru a veni în sprijinul găsirii ”porției corecte”. 

”Nu știu ce relație aveți voi cu produsele lactate, dar dacă ar fi după mine, aș mânca pâine cu brânză toată viața fără să mă plictisesc. Ce ne facem însă că brânza îngrașă și dacă nu avem grijă la cantitate, atunci plăcerea poate să ne coste silueta.

Haideți să vorbim puțin despre porția corectă de brânză, ca să știți cum le împăcați pe amândouă”, a spus nutriționistul Mihaela Bilic pe contul său de socializare. Citește mai departe AICI. 

Vezi și: Alimente care combat balonarea. Roșiile și avocado, pe listă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel